1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsmail Heniye’den Mursi’ye Çağrı
İsmail Heniye’den Mursi’ye Çağrı

İsmail Heniye’den Mursi’ye Çağrı

Heniye, “Ahmed el Caberi, bu yola, sonunu bilerek baş koydu. Yolun sonu ya zafer ya da şehadetti.” dedi.

15 Kasım 2012 Perşembe 01:40A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi İsrail'in vahşi saldırılarını dizginlemeye ve Arap liderlerini Gazze için olağanüstü toplanmaya çağırdı.

Başbakan Heniye, basın açıklamasında, özellikle Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye seslendiğini vurgulayarak, “Tüm kardeşlerime özellikle de Mısır'a sesleniyorum: Devrimci ruhunuzu bu kez Gazze için harekete geçirin. Mısır Cumhurbaşkanlığı'nı İsrail'in 'barbarca ve vahşice' saldırılarını dizginlemeye ve Gazze halkına destek olmaya çağırıyorum” dedi.

Caberi Biliyordu: Ya Zafer Ya Şehadet

Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayı komutanlarından Ahmed el-Caberi'ye Allah'tan rahmet dileyen Heniye, “Caberi, bu yola, sonunu bilerek baş koydu. Yolun sonu ya zafer ya da şehadetti.” şeklinde konuştu.

İsrail'in saldırılarından Gazze halkının korkmadığını vurgulayan Heniye, Gazzelileri saldırılar karşısında birlik olmaya çağırdı. Heniye, saldırıların asla karşılıksız kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de İsrail saldırılarının durudurlması konusunda Türkiye’nin sorumluluk üstlenmesini beklediklerini açıkladı.

Öte yandan Fetih’in İsrail’e karşı Hamas’la birlikte hareket etme kararı aldığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT