1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İslam’ı TV şovu malzemesi haline getirenler cezalandırılsın!
İslam’ı TV şovu malzemesi haline getirenler cezalandırılsın!

İslam’ı TV şovu malzemesi haline getirenler cezalandırılsın!

Beyaz TV’de yayımlanan programda “İhlas Suresi” akıl ve mantık dışı sözlere malzeme kılındı!

11 Şubat 2022 Cuma 12:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Osman Gökçek’in kanalı olan Beyaz TV’de akıllara zarar yayınlar gerçekleştiriliyor. Özellikle orta yaş ve üstü ev hanımlarına hitap eden yayınlarda din ve dini kültür şov malzemesi haline getiriliyor.

Önder Özcan isimli “enerji ve isim analisti” olarak kendisini tanıtan ne idüğü belirsiz kişi insanlara akıl vereceğim derken saçma sapan sözler sarf etti. Beyaz TV’deki “Hayatta Her Şey Var” isimli programa konuk olan Özcan, telefonla katılarak kendisine soru soran kadına şunları söylüyor: “Eşinizin erken yaşlarda sarışın kadın takıntısı olmuş bunu takıntı haline getirdiği için kendisini bazı durumlarda geri çekiyor, siz bunu aşmak için eşinize düzenli bir şekilde baklava yedireceksiniz ama baklavaya İhlas suresini okuyacaksınız'' 

Programın sunucusu dahi bu saçmalık karşısında şaşkınlığını gizleyemezken Buhari’de geçen bir hadiste “Kur’an’ın üçte biri2 olarak nitelenen İhlas Suresi, Önder Özcan isimli müptezel yüzünden sosyal medyada mizah konusu haline getirildi.

Televizyonda genellikle “kadın programları” olarak nitelenen içerikler hakkında maddi yaptırımlar uygulanması yeterli olmamaktadır. Çok daha ağır cezalar uygulanmadığı sürece bu tarz saçmalıklara şahit olmaya devam edeceğiz anlaşılan. Bu sebeple Müslümanların dini değerlerini şov malzemesi haline getirenlere en ağır cezalar acilen verilmelidir!

 

[1] Resulullah (sav) ashabına: "Sizden biri bir gecede Kur'an-ı Kerim'in üçte birini okumaktan aciz midir?" diye sordu. "Buna hangimiz güç yetirebilir?" dediler. Resulullah (sav): "Allahu Ahad, Allahu's-Samed (İhlas süresi) Kur'an'ın üçte biridir" buyurdu.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum