1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İslam kardeşliği ırkçılıktan büyüktür!
İslam kardeşliği ırkçılıktan büyüktür!

İslam kardeşliği ırkçılıktan büyüktür!

Saraybosna’da çocuklar çay satarak gelirlerini depremzedelere bağışlıyor… Dünyanın her yerinden yardım haberleri gelmeye devam ediyor.

17 Şubat 2023 Cuma 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Deprem sebebiyle Türkiye ve Suriye’ye binlerce insan elini uzattı. İslam coğrafyasının farklı yerlerinden gelen yardımlar Müslümanların birliktelik ruhunu gösteriyor.

Arap coğrafyalarından Afrika’ya ve Asyalı Müslümanlara kadar herkes elinden geleni yaptı, yapmaya devam ediyor. Milliyetçilik temelinde kurgulanmış ulus devletlerin dünyasında ayrımcılık ve ırkçılık propagandasına karşı Müslümanlar zor zamanlarda bir araya gelebilmeye başarıyor.

Senagal’de hafızlık öğrencileri burslarını Türkiyeli ve Suriyeli kardeşlerine yollarken Türkiye’deki mülteciler deprem bölgelerinde aktif sorumluluk alıyorlar. Siyonist işgal altındaki Filistin’de işçiler depremzedeler için uyku tulumu ve çadır dikiyorlar.

a58a1ff91ssa.jpg

 

En yoksul insanlar arasında yer alan Arakanlı Müslümanlar dahi kardeşleri için yardım kampanyası düzenliyor. Saraybosna’da ise çocuklar çay satarak gelirlerini Suriyeli ve Türkiyeli kardeşlerine yolluyorlar.

1996069.jpg

Büyük küçük demeden yapılan yardımlar insanları birbirine düşman etmeyi amaçlayan ideolojilerin çıkmazını oluşturuyor. Başta sosyal medya olmak üzere kin ve nefret üzerinden pompalanan milliyetçi kibir duvara tosladı. Şunu açıkça gördük ki insan insanın merhametine muhtaç!

Her fırsatta mültecileri hedef alan ırkçıların dezenformasyonuna kanan kafasızlar hala çıkacaktır. Ancak gözü kulağı olan içinde bulunduğumuz afet zamanında kardeşliğin ırkçılıktan çok daha güçlü olduğunu anlamış olmalıdır…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum