1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. İslâm Dünyası Ramazan’a Hüzünlü Girdi
İslâm Dünyası Ramazan’a Hüzünlü Girdi

İslâm Dünyası Ramazan’a Hüzünlü Girdi

İslâm dünyası, 11 ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan’a hüzünlü giriyor. Mübarek üç aylarda savaşılmaması ve kan dökülmemesi gerekirken, zalim diktatörler tarafından Müslümanlara zulmedilmeye devam ediliyor.

01 Ağustos 2011 Pazartesi 00:09A+A-

İslâm dünyası, 11 ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan’a hüzünlü giriyor. Mübarek üç aylarda savaşılmaması ve kan dökülmemesi gerekirken, zalim diktatörler tarafından Müslümanlara zulmedilmeye devam ediliyor.

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar hepbirlikte aynı kıbleye dönerek, ilk teravih namazlarını kılıp ilk sahurlarını yaparlarken; Afganistan, Irak, Libya, Suriye, Çeçenistan, Yemen, Bahreyn, Filistin, Sudan, Patani ve Somali’de ise çatışmalar yaşanıyor. Müslüman kanı akıtılmaya devam edilirken, yaşan iç karışıklıklar, milyonlarca Müslümanın mali sıkıntı yaşamasını da beraberinde getiriyor.

Sirma: Ramazan Ayı İnşallah Kurtuluşun Bir Vesilesi Olur

Birçok İslam ülkesinin Ramazan’a hüzünle girmesini Akit’e değerlendiren İslâm tarihçisi Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her bölgesindeki Müslümanların, Kur’ân’ı doğru anladıkları zaman, milliyetçilik duygularından kurtuldukları anda, yaşadıkları durumların son bulacağını söyledi. İslâm’da kardeşlik hukuku olduğunu ve Müslümanların birbirlerinin kardeşi olduklarını unutmamaları gerektiğini kaydeden Prof.Dr. Sırma, Ramazan ayının Kur’ân-ı Kerim ayı olduğunu, bu ayda hiç olmazsa Kur’ân’ı anlamaya çalışmamız gerektiğini belirtti. “Kur’ân’ın mesajını anlamaya çalışalım” diyen Sırma, “Birbiri üzerine hatim indirmekten ziyade bir hatmi indirip, o hatimde Kur’ân’da Allah’ın bize ne söylediğini anlamaya çalışalım. Biz Allah’ın bize ne emrettiğini anlarsak, Müslümanların yaşadığı bu durumlar son bulur. Bu Ramazan inşallah bundan kurtuluşun bir vesilesi olur” dedi.

ABD Ve Müttefikleri Müslüman Kani Dökmeyi Sürdürüyor

Afganistan’daki Müslümanlar, ülkelerini işgal eden ve başını ABD’nin çektiği emperyalistlerle savaşmayı sürdürüyor. Ülkenin yüzde 80’ine hükmeden mücahitler, işgal güçlerine karşı giriştiği mücadeleye Ramazan’da da kendilerine gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle devam etmek zorunda kalıyorlar.

Amerika ve işbirlikçileri Afganistan’da yaptıkları gibi Irak’ı da işgal altında tutuyorlar. Irak’ta bir türlü siyasi istikrarın sağlanmaması için topluma fitne tohumları eken ABD, ülkede hâlâ gruplar arasındaki çatışmaları körüklüyor. Sürekli bombaların patladığı Irak’ta, Müslümanlar geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da teravih namazlarını olağanüstü güvenlik koruması altında kılmak zorunda kalacaklar.

Diktatörler Arap Bahari’ni Kana Buluyor

Ortadoğu’da Arap Baharı olarak bilinen ayaklanmalar sonucunda Libya’da yaşanan iç savaş sürüyor. Zalim diktatör Muammer Kaddafi özgürlük, adalet ve hürriyet talep eden halkına karşı bir katliama girişti. Muhalifler Bingazi şehrini ele geçirirken, Kaddafi’nin ordusuyla savaşmaya devam ediyor.

Arap Baharı’ndan etkilenen bir diğer ülke de Suriye. Özgürlük için ayaklanan Suriye halkı, ülkenin birçok bölgesindeki eylemlerini sürdürüyor. Ramazan ayı dolayısıyla her teravih namazının ardından protesto gösterisi yapacağını duyuran muhaliflere ise Baas rejimi tarafından baskı yapılıyor. Reform sözü vermesine rağmen Beşşar Esad yönetimi, halkını katletmekten geri durmuyor. Esad, daha dün Hama şehrine girerek, geçmişte yaptığı Hama katliamını yine tekrarlıyor.

Yemen ve Bahreyn’de de durum farksız. Halk; zincirlerini kırarak, özgürlük taleplerini haykırmayı sürdürdüğü her iki ülkede de yıllarca diktatörlük yapan isimler, koltuklarını bırakmak istememekte direniyorlar. Yemen ve Bahreyn’de de ayaklanmalar devam ediyor.

Filistin, Siyonist Kuşatma Altında Ramazan’a Girdi

Ümmetin kanayan yarası Filistin ise yine terör devleti İsrail’in kuşatması altında Ramazan ayına girdi. Siyonist abluka nedeniyle “tarihin en büyük açık hapishanesi” olarak nitelendirilen Gazze’ye ise son günlere kadar bombalar yağmaya devam etti. İslâm dünyasının bir başka direniş ülkesi olan Çeçenistan’da Müslümanların, Ruslara ve işbirlikçilerine karşı giriştiği mücadele hız kesmeden sürüyor. Yıllardır işgal altında olan topraklarda İslâm’ın yeryüzüne hakim olması için savaşan Müslümanlar, yine bu mübarek Ramazan ayına savaşarak girdiler. Sudan, Patani ve Somali ülkelerindeki iç savaşlar nedeniyle söz konusu ülkelerde yaşayan halklar, Ramazan’a buruk girdi. Sudan’da Darfur sorunu üzerine kabileler arasında şiddetli çatışmalar sürerken, Patani’deki grupların çatışması ve Somali’de hem iç savaş hem de emperyalistlere karşı mücadele Ramazan ayına hüzünlü girilmesine neden oldu.

YENİ AKİT 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum