1. HABERLER

  2. İLAN

  3. İslam Coğrafyası Günleri Başlıyor!
İslam Coğrafyası Günleri Başlıyor!

İslam Coğrafyası Günleri Başlıyor!

Mavera Gençlik Hareketi, bu yıl ilk kez İslam Coğrafyası Günleri ile farklı ülkelerdeki Müslümanların hâlini anlatacak.

14 Eylül 2011 Çarşamba 14:54A+A-

Sekiz gün sürecek etkinlik 17-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Mavera Gençlik Hareketi, bu yıl ilk kez İslam Coğrafyası Günleri ile farklı ülkelerdeki Müslümanların hâlini anlatıyor. Sekiz gün sürecek etkinlik 17-24 Eylül tarihleri arasında Bahçelievler Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Sekiz gün boyunca insanların gündemini Müslüman coğrafyalara çekmeyi planlayan etkinlikte dünya Müslümanlarının yaşamları, verdikleri özgürlük mücadeleleri, tarihleri gibi pek çok konuya değinilecek.

Etkinliğin birinci serisi için sekiz ülke seçildi. Bunlar Libya, Mısır, A.B.D, Hindistan, Pakistan, İran, Bosna ve Çeçenistan. Bu ülkelerde yaşayan Müslümanların durumu, geçmişi ve ülkelerin yetiştirdiği önemli şahsiyetler, otuza yakın akademisyen, yazar ve fikir adamı tarafından anlatılacak.

Etkinlik boyunca her ülkedeki Müslümanların durumuyla ilgili panellerin ardından o ülkeden yetişen Müslüman önderlerle ilgili de paneller düzenlenecek. Her gün programlar bu ülkelerle ilgili film ve belgesel gösterimleriyle sona erecek.

Bahçelievler Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliğe katılım için bir başvuru veya davet gerekmiyor. Bütün etkinlikler saat 14:00’da başlayacak.

islam-cografyasi-gunleri-eylul2011.jpg

Etkinlikte kimler var?

Mavera Gençlik Derneğinin düzenlediği etkinlikte; Abdurrahman Dilipak, Adem Özköse, Ahmet Ağırakça, Ahmet Kavas, Ahmet Varol, Burhan Kavuncu, Bülent Şahin Erdeğer, Hamza Türkmen, Hüseyin Kulaoğlu, İhsan Süreyya Sırma, Mahmut Osmanoğlu, Mehmet Ali Tekin, Muhammed İkbal Köseoğlu, Mustafa Özcan, Recep Şengül, Süleyman Gündüz, Turan Kışlakçı, Ümit Aktaş, Yusuf Armağan, Yusuf Kaplan, Zeki Bulduk gibi isimler var.

HABERE YORUM KAT