1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İSKİ'den CHP'li müdüre özel hizmet!
İSKİ'den CHP'li müdüre özel hizmet!

İSKİ'den CHP'li müdüre özel hizmet!

İBB’ye ait İSKİ'nin faaliyeti, "İSKİ Bilgi Teknolojileri Şube Müdür Vekili olarak görev yapan Nafiz Ünlü, sahibi olduğu Kelebek Çiftliği’ni ıslah ederken kamunun parasını mı kullandı?" sorusunu gündeme getirdi.

08 Haziran 2021 Salı 11:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Sabah gazetesinden Zeynel Yaman’ın özel haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İSKİ, İSKİ’li çalışan ve CHP Beykoz Belediye Başkan aday adayı olarak başvuruda bulunan Nafiz Ünlü’nün Kelebek Çifliği’ni ıslah ederken kamunun yararına olmayan bir iş faaliyetinde bulundu.

Sabah gazetesinin haberinde arazi ve işletme ile ilgili şu bilgiler paylaşılıyor:

Beykoz'da "Kelebek Çiftliği" adıyla tanınan turistik ve ticari işletme, İstanbul ve çevre illerden gelen ziyaretçileri ücret karşılığında ağırlıyor. Kişi başı 35, aileler için en az 100 lira giriş ücreti olan tesiste, restoran, kafeterya ve düğün hizmetleri de veriliyor.

“Nafiz Ünlü, 2020 yılı Temmuz ayında İSKİ Bilgi Teknolojileri Şube Müdür Vekili olarak atandı. Nafiz Ünlü'nün müdür olarak atanmasından aylar sonra, Kelebek Çiftliği'nin içinden geçen dereyle ilgili İSKİ ekipleri tarafından hummalı bir çalışma başlatıldı.”

 

nafiz-unlu-iskiye-mudur-oldu.jpg

Arazinin ortasından geçen derenin ıslah edildiği ve yer altına çekildiği belirtilen çalışmada amacın araziyi yukarıdan birleştirmek olduğu iddia edildi. 

 

nafiz-unlu-iskiye-mudur-oldu-2.jpg

 

“Derenin bulunduğu kısım iş makineleriyle kazılarak düzenlenirken, üstü de beton menfezlerle kapatılarak düzleştirildi. Kazılan bölgeden çıkarılan toprak da, yoldan aşağı seviyede kalan arsaya dökülerek tesviyesi yapıldı. Zerzevatçı köyü içinde 1271 ve 1936 metrekare olmak üzere iki ayrı parselden oluşan arazi, dere kısmı yeraltına alınarak birleşik bir arsaya dönüştürüldü.”

CHP’nin, iktidarı sürekli olarak liyakatsizlikle suçladığı ve adam kayırmacılık ile itham ettiği hatırlandığında; "CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) eylemleri, görmezden geliniyor veya umursanmıyor mı?" diye sordurttu. 

CHP’nin ‘değiştik’ söylemlerinin ne kadar sahici olduğu bilinmese de; gözle görülür bir değişim yaşadıklarını söylemek oldukça zor olsa gerek.

CHP’nin iş çerçevesi ve hizmet anlayışı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bir ilin iktidarını dahi eline geçirdiğinde, "temel atmama törenleri", "duvarlardaki çiçekli alanları tahrip edip çevrecilik adına boya ihalesi açtığı", "metro kazı alanlarını toprakla doldurma eylemleri", "daha önce projesi yapılmış çalışmalarına başlanması için gün sayılan faaliyetleri iptal ettiği" ve "kendi tanıdıkları daha doğrusu ‘partilileri’ için özel iş eylemleri gerçekleştirdikleri" hesaba katıldığında Türkiye’nin iktidarını elde etmek isteyen bir partinin yereldeki hali göz korkutucu olmaya devam ediyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum