1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD’den Talimat: Bağdat ve Kerbela’ya İlerleyin!
IŞİD’den Talimat: Bağdat ve Kerbela’ya İlerleyin!

IŞİD’den Talimat: Bağdat ve Kerbela’ya İlerleyin!

Irak'ın kuzeyinde bazı bölgeleri kontrolü altına alan IŞİD ve müttefiki silahlı grupların, başkent Bağdat'a 100 kilometre yaklaştığı belirtildi.

12 Haziran 2014 Perşembe 14:57A+A-

Irak'ın ordusunun, ülkenin kuzeyindeki Salahaddin vilayetinde askeri operasyonların yönetimi için yeni atamalar yaptığı bildirildi.

Hükumet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün de aralarında bulunduğu silahlı grupların bazı kent ve beldeleri ele geçirmesinin ardından, orgeneral Ali Muhsin el-Fereyci ve Orgeneral Hatem el-Maksusi, Salahaddin kentinde silahlı gruplara karşı yürütülen operasyonları yönetmek üzere görevlendirildi.

Öte yandan yerel kaynaklar, kuzeyde bazı bölgeleri kontrolü altına alan IŞİD ve müttefiki silahlı grupların başkent Bağdat'a 100 kilometre kadar yaklaştığını belirtti.

IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin Irak'ın en büyük kentlerinden Musul ve Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı kentlerde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

Bağdat, Kerbela ve Necef'e ilerleme emri

Öte yandan IŞİD'in militanlarına Irak'ın başkenti Bağdat, Kerbela ve Necef kentlerine doğru ilerleme emri verdiği ddia edildi.

IŞİD sözcüsü olduğu öne sürülen Ebu Muhammed el-Adnani'ye ait ses kaydı Youtube'da yayınlandı.

Ses kaydında Adnani, IŞİD militanlarının "uzun ve ağır hesabı görmek için başkent Bağdat, Kerbela ve Necef'e ilerlemek üzere hazırlanmalarını" istedi.

"Savaşın henüz kızışmadığını ve Bağdat ile Kerbela'da kızışacağını" iddia eden Adnani, "Ele geçirdiğiniz bir karış topraktan dahi vazgeçmeyin. Rafıziler, ele geçirdiğiniz topraklara ikinci kez cesetlerinizi çiğnemeden ayak basmasınlar" diye konuştu.

Almanya uyardı 

Almanya Dışişleri Bakanlığı internet sayfasından yapılan yazılı açıklamada da, bölgedeki mevcut durumdan dolayı Alman vatandaşlarının Irak’ın Ninive, Ambar ve Selahaddin kentlerini terk etmesi istendi.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum