1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. IŞİD Yalanı Tutmayınca PKK Diyarbakır-Bağlar Saldırısını TAK’a Yıktı!
IŞİD Yalanı Tutmayınca PKK Diyarbakır-Bağlar Saldırısını TAK’a Yıktı!

IŞİD Yalanı Tutmayınca PKK Diyarbakır-Bağlar Saldırısını TAK’a Yıktı!

Uluslararası çapta servis edilen IŞİD yalanı tutmayınca PKK o bildik numarayı yine çekti ve açıktan sahiplenemediği Diyarbakır-Bağlar saldırısının üstlenilmesi görevini TAK’a yükledi!

06 Kasım 2016 Pazar 17:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

PKK’nın sivil kayıplar ve yoğun kamuoyu tepkisinin söz konusu olduğu saldırıları üstlenmekten çekindiği hemen her durumda olduğu gibi sahneye yine TAK çıktı! Önce uluslararası medya alanındaki destekçilerinin de yardımıyla saldırıyı IŞİD’in üstlendiği ve asıl hedefin de bölgede bulunan HDP’li vekiller ve DBP’li yetkililer olduğu yalanı servis edildi. DBP Çüngüş ilçe eşbaşkanı Recai Altay’ın saldırı esnasında ölmesi de bu çerçevede kullanıldı. Hatta HDP’li bir isim hızını alamayarak açıkça saldırıda kendilerinin hedef alındığını belirtti.

Ama IŞİD göndermesi bir hayli düşündürücüydü. Nitekim özellikle de kısa süre sonra sosyal medya kullanıcıları ve bazı analistler tarafından IŞİD’in eylem geleneğinde saldırıları üstlenme gibi bir tutumunun olmadığı vurgulandı, Diyarbakır-Bağlar saldırısının ona izafe edilmesi şüpheli bulundu. Valiliğin konuyla ilgili yaptığı ikinci açıklamada saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğine dair ellerinde kesin kanıtlar olduğunun belirtilmesi ve müteakiben üç ayrı telsiz dinlemesinin bu sabahtan itibaren medyada karşılık bulması büyüyü iyice bozdu. Nihayetinde bu saldırının altında kalacağına kesin kanaat getiren PKK, TAK mizahsenini uydurarak yine o bayatlamış taktiğe sarıldı.

*

TAK’ın ANF’deki konuyla ilgili açıklaması:

img-20161106-wa0004-(1).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum