1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. IŞİD, Ürdünlü Pilotun İnfaz Görüntülerini Yayınladı
IŞİD, Ürdünlü Pilotun İnfaz Görüntülerini Yayınladı

IŞİD, Ürdünlü Pilotun İnfaz Görüntülerini Yayınladı

IŞİD'in yaklaşık 2 aydır esir tuttuğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kasasibe bir kafes içinde yakılarak öldürüldü.

04 Şubat 2015 Çarşamba 00:13A+A-

Yakılarak öldürüldükten sonra üstüne moloz yığınları dökülen Ürdünlü pilotun infaz biçimi tüm dünyada şok etkisi yarattı.

IŞİD'in resmi yayın organlarından el Furkan Medya, yeni bir video çalışması yayınladı. 

Takvahaber’de yer alan habere göre "Mü'minlerin göğüslerinin ferahlaması" başlığıyla yayınlanan videoda, IŞİD'in elinde olan pilot Muaz el-Kasasibe'nin itirafları ve feci cezası yer alıyor.

Yaklaşık 23 dakika olarak yayınlanan görüntülerde Ürdünlü pilot Kasasibe IŞİD istihbaratına, yaptığı saldırılarını ve çalıştığı devletlerle ilgili bildiklerini detaylı olarak anlatıyor.

Videonun devamında Ürdünlü Pilot Muaz'ın vurduğu yerlerde bulunan cesetler ve çevredeki tahribat gösteriliyor. Ayrıca çok sayıda çocuğunda ölüler arasında yanmış olduğu görülüyor.

Videonun sonunda ise Kasasibe kendi vurduğu yerlerden biri olduğu söylenen bir yere getiriliyor ve o noktada verdiği zararları korku içinde gözlemliyor.

Kendi tahrip ettiği ifade edilen o yerlerden birinde üzerine demir parmaklıklı bir kafese kapatılan Kasasibe, pilotken insanları yakarak enkaz altında bıraktığı gibi, yakılarak üzerine moloz parçaları ve toprak dökülerek mezar oluşturuluyor. Elleriyle moloz haline getirdiği binalardan getirilen molozların altında yanmış eli görülüyor.

26 yaşındaki pilotun kullandığı uçak, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e yönelik operasyonu sırasında 24 Aralık'ta Suriye'de düşmüş, pilot IŞİD tarafından esir alınmıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum