1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD Kobani ve Anbar'da İlerleyişini Sürdürüyor
IŞİD Kobani ve Anbar'da İlerleyişini Sürdürüyor

IŞİD Kobani ve Anbar'da İlerleyişini Sürdürüyor

IŞİD üyeleri Kobani'de YPG güçleriyle, Anbar'da ise Irak güçleriyle çatışırken bir yandan da Amerika'nın yoğun saldırılarına rağmen ilerleyişini sürdürüyor.

15 Ekim 2014 Çarşamba 15:38A+A-

Kobani ve çevresinde ABD önderliğindeki ittifak güçlerinin IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırıları artsa da, IŞİD'in şehirde kontrol altına aldığı bölgelerden çekilmediği ifade ediliyor.

Fransız haber ajansı AFP, Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece en az dört hava saldırısının duyulduğu bilgisini geçti.

Londra merkezli insan hakları kuruluşu Suriye Gözlemevi ise dün gece gerçekleşen saldırılarda IŞİD'in Kobani'deki karargâhının vurulduğunu söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM bir önceki gece bölgede 21 hava saldırısı düzenlediğini açıklamış ve "Şu ana kadar bölgedeki en yoğun bombardımanı gerçekleştirdik" demişti.

ABD önderliğindeki koalisyona dahil olan 20 ülkenin askeri temsilcileri dün Washington'da bir araya gelmiş ve atılacak somut adımları ve koalisyonun nasıl koordine olacağını görüşmüştü.

YPG güçleri ve IŞİD arasındaki çatışmaların ise şehrin kuzeyindeki eski YPG karargâhı yakınlarında yoğunlaştığı belirtiliyor. IŞİD'in bu binayı Cuma günü ele geçirdiği belirtilmişti.

Anbar'da IŞİD ilerleyişi

Irak'ın batısındaki Anbar bölgesinde ise, IŞİD'in Irak güçlerinin elinde kalan son bölgelerden birisi olan ve Bağdat'a sadece 35 kilometre uzaklıktaki Amriyat el-Felluce kasabasında ilerleyişi devam ediyor.

AFP'ye bilgi veren Amriyat el-Felluce polis müdürü Arif El Canabi, "IŞİD üç koldan ilerliyor. Eğer kasaba düşerse IŞİD'e karşı savaş Bağdat kapılarına dayanacak" dedi.

HABERE YORUM KAT