1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. IŞİD Batı'yı Tehdit Etti: Onları Kendi Evlerinde Cezalandıracağız
IŞİD Batı'yı Tehdit Etti: Onları Kendi Evlerinde Cezalandıracağız

IŞİD Batı'yı Tehdit Etti: Onları Kendi Evlerinde Cezalandıracağız

IŞİD’in resmî sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin 31 dakikalık bir ses kaydı yayımlandı. Adnani, Batı’da yaşayan IŞİD militanlarına “Bulunduğunuz yerlerde eylemlerinizi arttırın.” talimatı verdi.

24 Mayıs 2016 Salı 06:12A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

IŞİD'in resmî sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin dün yayımlanan 31 dakikalık ses kaydında Batı’da yaşayan IŞİD militanlarına “Bulunduğunuz yerlerde eylemlerinizi arttırın.” talimatı verildi.

2013 yılından bu yana IŞİD'in sözcülüğünü yapan Adnani'nin örgütün bundan sonraki hedeflerine dönük açıklamaları da ses kaydında yer aldı.

Adnani, ses kaydında Irak ve Suriye'de IŞİD'e katılamayan, Batı’da yaşayan IŞİD militanlarına “İmkânlarımız el vermediği için aramıza katılamayabilirsiniz ancak bulunduğunuz ülkelerde geniş çapta eylemler gerçekleştirin.” talimatı verdi.

Ramazan Ayı’nda Saldırı Planı!

Adnani, Batı’da yaşayan hücrelere “Onları kalbinden vurun.” çağrısı yaptı.

Adnani açıklamasında, Ramazan Ayı’nda Avrupa ve Amerika'da büyük saldırılar gerçekleştireceklerini ve bu saldırılarla dünyayı şoke edeceklerini söyledi.

Ses kaydında şu ana kadar Suriye ve Irak'ta kendilerine 20 bin bomba atan Batılıların kendi evlerinde cezalandıracakları belirtildi.

IŞİD’in resmî sözcüsünün açıklamasındaki “Irak çöllerinde yaşamaya da varız.” sözleri, IŞİD'in Suriye'den çekilme işareti olarak yorumlandı.

HABERE YORUM KAT