1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Mülteci Kampına Saldırdı
İşgalci İsrail Mülteci Kampına Saldırdı

İşgalci İsrail Mülteci Kampına Saldırdı

Kalandiya Kampına araçlarını süren iki askere Filistinlilerin tepki göstermesi üzerine bölgeye sevk edilen işgal güçlerinin ateşi sonucu bir Filistinli öldü.

01 Mart 2016 Salı 12:51A+A-

Filistin Kızılay Örgütü, İsrail baskınında yaralanan 10 Filistinliden 4’ünün gerçek, diğer 6'ısının ise plastik mermiyle yaralandığını ve bir yaralının durumunun da ciddi olduğunu açıkladı. Kalendya Medya Merkezi ise, hayatını kaybeden gencin Kudüs Üniversitesi'nde İletişim bölümü öğrencisi 22 yaşındaki İyad Ömer Secdiye olduğunu duyurdu.

Al Jazeera Filistin Muhabiri, İsrail güvenlik güçlerinin Kalendya’da mahsur kalan 2 askerine ulaşmak için baskını düzenlediğini aktardı.

Muhabirin aldığı bilgilere göre, "yanlışlıkla" Kalendya kampına araçlarıyla giren 2 İsrail askerine Filistinliler taş ve molotof atınca, askerler alev alan araçlarından ayrıldı ve bölgeden mahsur kaldı.

2 askere ulaşmak için bölgeye baskın düzenleyen İsrail Ordusu ile Filistinlilerin arasında da çatışmalar çıktı. AA’ya konuşan görgü tanıklarına göre, kampı kuşatan ve sağlık ekiplerinin kampa ulaşmasını engelleyen güvenlik güçleri, Filistinlilere ateş açtı. Helikopterler, İsrail güçlerine havadan destek verdi ve saldırıda ışık bombaları da kullanıldı.

İsrail Ordusu, baskında 10 askerinin yaralandığını açıkladı.

 

Hayatını kaybeden Filistinli gencin fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı.
 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT