1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Gazze'ye Saldırdı: 1 Çocuk Katledildi!
İşgalci İsrail Gazze'ye Saldırdı: 1 Çocuk Katledildi!

İşgalci İsrail Gazze'ye Saldırdı: 1 Çocuk Katledildi!

İşgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 1 çocuğun hayatını kaybettiği, 2'sinin yaralandığı bildirildi.

12 Mart 2016 Cumartesi 09:50A+A-

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında 10 yaşındaki Yasin Ebu Husa'nın hayatını kaybettiğini, 6 yaşındaki kız kardeşi Esra ile 13 yaşındaki kardeşi Eyub'un yaralandığını söyledi.

Esra'nın durumunun ağır olduğunu ifade eden Kudra, yaralı çocukların tedavi için hastaneye nakledildiğini belirtti.

Saldırının detaylarına ilişkin bilgi veren görgü tanıkları ise İsrail'in, Hamas'ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze'nin kuzeyindeki mevzilerini hedef aldığını anlattı.

Tanıklar, saldırı nedeniyle hedef alınan mevzilerin çevresindeki bina ve arazilerin büyük zarar gördüğünü ifade etti.

“Hamas'a Ait 4 Mevzi Vuruldu”

Öte yandan, işgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, dün gece Gazze'den atılan roketlere karşılık Hamas'ın 4 mevzisinin hedef alındığı kaydedildi.

Açıklamada, “İsrail hava kuvvetleri, bu sabah Gazze'deki 4 askerî mevziyi hedef aldı. Gazze'nin idaresi elinde bulunduğu için oradan roket atılmasının tüm sorumluluğu Hamas'a aittir.” denildi.

Ordudan dün akşam yapılan yazılı açıklamada da Gazze Şeridi'nden atılan birkaç roketin, İsrail'in güneyinde açık alana düştüğü ve herhangi bir can kaybına yol açmadığı belirtilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT