1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Batı Şeria’da Bir Okulu Yıktı!
İşgalci İsrail Batı Şeria’da Bir Okulu Yıktı!

İşgalci İsrail Batı Şeria’da Bir Okulu Yıktı!

İşgalci İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria’da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle bir Filistin okulunu yıktığı belirtildi.

10 Nisan 2018 Salı 10:00A+A-

AA’nın görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, işgalci İsrail ordusuna bağlı birlikler, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan el-Halil’in güneyindeki Hırbet Zennuta bölgesine baskın düzenledi ve tenekeden yapılmış bir Filistin okulunu ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı.

Bölgede güvenlik kordonu oluşturulduğu ve okulun yıkılan parçalarını taşımak üzere makineler sevk edildiği duyuruldu.

Filistin Eğitim Bakanlığı tarafından Avrupa ülkelerinin desteğiyle inşa edilen okulda 43 öğrenci eğitim görüyordu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 4 Şubat’ta yayımladığı bir raporda, Doğu Kudüs ile Batı Şeria’daki “C bölgesinde” 45 okulun yıkılma tehlikesi bulunduğunu bildirmişti.

Batı Şeria, Filistin ile işgalci İsrail yönetimi arasında 1995’te imzalanan “İkinci Oslo Anlaşması” çerçevesinde “A, B ve C bölgelerine” ayrılmıştı.

Yüzde 18’i kapsayan “A bölgesinin” yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin’e, yüzde 21’lik “B bölgesinin” idari yönetimi Filistin’e, güvenliği işgalci İsrail’e devredilmiş, yüzde 61’i kapsayan “C bölgesinin” idare ve güvenliği işgalci İsrail’e bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT