1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail 16 Yaşındaki Filistinliyi Gözaltına Aldı
İşgalci İsrail 16 Yaşındaki Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgalci İsrail 16 Yaşındaki Filistinliyi Gözaltına Aldı

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde işgalci İsrail'in yasa dışı ilhak planlarına karşı protesto düzenlendi. Protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz bombası kullanılan olaylarda işgalci İsrail askerleri, 16 yaşındaki Filistinli bir genci gözaltına aldı.

05 Temmuz 2020 Pazar 02:08A+A-

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde "ilhak" planına karşı düzenlenen protestoda Filistinli bir genci gözaltına aldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri ile işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölümleri ile Ürdün Vadisi'ni ilhak planına karşı gösteri yapan gençler arasında el-Halil'in Bab ez-Zaviye mahallesinde arbede yaşandı.

16 yaşındaki Filistinli gözaltına alındı

İsrail askerlerinin Filistinli gençlere karşı göz yaşartıcı gaz bombası kullandığı olaylarda 16 yaşındaki bir Filistinli, askerler tarafından gözaltına alındı.

Filistinli gençler de çevrede araç lastiklerini ateşe vererek yolları trafiğe kapattı. Batı Şeria'da 3 gündür ilhak planına karşı düzenlenen protestolarda şu ana kadar ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT