1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Zindanlarında Tutulan 1700 Hasta Esir Tıbbi İhmal Kurbanı
İşgal Zindanlarında Tutulan 1700 Hasta Esir Tıbbi İhmal Kurbanı

İşgal Zindanlarında Tutulan 1700 Hasta Esir Tıbbi İhmal Kurbanı

İşgal zindanlarında durumları kritik olan onlarca hasta esirin acilen ameliyat olması gerekiyor

07 Haziran 2016 Salı 01:23A+A-

"Himaye" İnsan Hakları Müessesesi, işgal zindanlarında tutulan 1700'i aşkın hasta esirin hayatlarının tıbbi ihmal nedeniyle tehlikede olduğu uyarısında bulundu.

Müessese, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal zindanlarında tutulan 1700 esir ve tutuklunun başta kanser ve kalp hastalığı olmak üzere çeşitli müzmin hastalıklardan muzdarip olduklarını açıkladı.

Himaye Müessesesi görevlilerinden araştırmacı Vesim Eş-Şanti, bugün (6 Haziran Pazartesi) Gazze'deki Kızılay binası önünde düzenlediği basın toplantısında, işgal yönetiminin Filistinli esirlere yönelik sistematik bir şekilde tıbbi ihmal politikası izlediğini söyledi.

Onlarca hasta esirin sağlık durumlarının kritik olduğu ve acilen ameliyat olmaları gerektiği konusunda doktorların görüş birliğine vardığını bildiren Eş-Şanti, cezaevleri idaresinin durumu kritik olan hasta esirlerin hastanelere nakledilmesine karşı çıktığını belirtti.

Eş-Şanti, basit hastalıkların tedavisi için hastanelere nakledilen Filistinli esirlerden bazılarının ise hastanelerden tehlikeli ve kalıcı hastalıklar kaparak çıktıklarını, hasta esirlerden bir kısmının tıbbi ihmal nedeniyle hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT