1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "İşgal Rejimi Kudüs'ü Savunan Özgür Sesleri Susturmak İstiyor"
"İşgal Rejimi Kudüs'ü Savunan Özgür Sesleri Susturmak İstiyor"

"İşgal Rejimi Kudüs'ü Savunan Özgür Sesleri Susturmak İstiyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Başım Ez-Zearir, Şeyh Raid Salah'ın mahkûm edilerek işgal zindanlarına konulmasının Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunan özgür insanları susturma planı çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 21:54A+A-

Milletvekili Ez-Zearir, işgal rejiminin Kudüs İntifadası'nı bitirmek istediğine dikkat çekerek, başta Şeyh Raid Salah olmak üzere Kudüs halkının ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin intifadanın temel unsurlarından olduklarını ifade etti.

Ez-Zearir, İslami Hareket'in yasaklanması ve Şeyh Raid Salah'ın hapsedilmesi konusunda Siyonistlerle Kudüs'ü savunduğunu iddia eden bazı Arap rejimleri arasında görüş birliği olduğunu belirterek, söz konusu rejimlerin komplolarını deşifre ederek kendilerini zor duruma soktuğu için Şeyh Raid Salah'ın hapsedilmesini istediklerini bildirdi.

Şeyh Raid Salah'ın Kudüs ve Mescid-i Aksa savunmasının simgesi ve Müslümanların kutsal değerlerini savunan cephenin öncüsü haline geldiğini kaydeden ez-Zearir, ümmetin Kudüs ve Mescid-i Aksa'dan habersiz olduğu bir dönemde tehlikeye sürekli dikkat çeken Şeyh Raid Salah'ın Kudüs İntifadası'nın da simgesi olduğunu belirtti.

Milletvekili Ez-Zearir, "İşgal rejimi ve arkasındaki güçler Şeyh Raid Salah'ı hapsederek savaşı kazandıklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar" 

FİEM

HABERE YORUM KAT