1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşbirlikçi Blinken hangi yüzle Türkiye’ye gelebiliyor?
İşbirlikçi Blinken hangi yüzle Türkiye’ye gelebiliyor?

İşbirlikçi Blinken hangi yüzle Türkiye’ye gelebiliyor?

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Türkiye ziyareti ne anlama geliyor? Blinken’in Türkiye ziyareti Ankara’nın ardından İstanbul’da da protesto edilecek!

04 Kasım 2023 Cumartesi 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken 5 Kasım Pazar günü Ankara’da olacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amerikalı mevkidaşıyla 30 Ekim Pazartesi günü telefonla bir görüşme gerçekleştirmişti. Bakan Fidan, telefon görüşmesinde Gazze'deki halkın ayrım yapılmaksızın topyekun hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı.

Blinken, 7 Ekim tarihindeki Aksa Tufanı sonrasın işgal rejimini ilk ziyaret eden isimdi. “Burada bir Yahudi olarak bulunuyorum” sözüyle Blinken açıkça kimden taraf olduğunu belli etmişti. Netanyahu tarafından kucaklanan Blinken’in Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaretin oldukça kritik bir sürece denk geldiğini görmek gerekiyor.

En temelde Türkiye’nin bu ziyareti reddetmesi herkes için en hayırlı adım olacaktı. Ancak anlaşılan o ki Blinken görüşmeden kendince bir yarar sağlama derdine düşmüş. Türkiye makamlarının en azından Blinken’i hoş karşılanmadığını göstererek kısa sürede ülkesine geri göndermesi gerekiyor. Siyonistlerin işbirlikçisi olduğunu kendi ağzıyla ifade eden bir ismin şuan Türkiye’de bulunabilmesi dahi büyük bir vebaldir!

Türkiye’de İslami kuruluşlar da Blinken’in ziyaretini protesto etmek için bir araya geliyor. Geçtiğimiz gün Ankara’da gerçekleştirilen protestonun ardından bugün (4 Kasım) Fatih Saraçhane’de Özgür-Der’in çağrısıyla Blinken’in Türkiye ziyareti telin edilecek. Filistin bayrağını alan herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye bekliyoruz.

whatsapp-image-2023-11-03-at-19-15-29.jpeg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum