1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İrlandalı parlamenterden Avrupa’ya: ‘Ne zaman uyanıp gerçeklerle yüzleşeceksiniz!’
İrlandalı parlamenterden Avrupa’ya: ‘Ne zaman uyanıp gerçeklerle yüzleşeceksiniz!’

İrlandalı parlamenterden Avrupa’ya: ‘Ne zaman uyanıp gerçeklerle yüzleşeceksiniz!’

İrlandalı parlamenter Mick Wallace, Avrupa Birliği parlamentosunda "Rusya'yı terörizmi destekleyen devlet” olarak tanımlanmasına ilişkin yapılan oturumda Avrupa Birliği’nin ikiyüzlülüğüne dikkat çekti.

24 Ekim 2022 Pazartesi 16:39A+A-

HAKSÖZ HABER

18 Ekim'de Strasbourg’da düzenlenen oturumda konuşan İrlandalı parlamenter Mick Wallace, “ABD, İngiltere, Fransa, İsrail, Suudi Arabistan, BAE ve ABD'nin suçlarını neden görmezden geliyorsunuz.” çıkışında bulundu.  

İrlandalı parlamenterin Avrupa ülkelerine seslendiği oturumda Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD’nin ikiyüzlülüğüne dikkat çektiği konuşmasında kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Mick Wallace konuşmasında şöyle dedi: “ABD, 20 yıl boyunca Afganistan’ı bombaladığında; binlerce insanı öldürüp milyonlarcasını yerinden ettiğinde ortamı terörize ediyordu. Birleşmiş Milletler raporları, ABD ve NATO’nun Afganistan’daki sivilleri bombaladığını kanıtladı. Öldürülen sivillerin %45’i çocuk olduğu bu ortamda yaşananlar terörizm değil miydi? İsrail, Filistinlilere her gün saldırdığında bu terörizm değil midir? Fransa, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve diğer ülkeler, Yemen’de soykırıma imza attığında; BM 400.000 insanın öldüğünü ve 16 milyonu açlığa mahkum ettiğine dair durumu raporladığında birçok Avrupa ülkesinin bu cinayetleri gerçekleştiren ve sebep olan ülkelere destek olduğunda bunun adı terörizm olmuyor mu? Ne zaman uyanıp gerçek dünyada yaşamaya başlayacaksınız?”

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum