1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İrlanda İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na Çağırdı
İrlanda İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na Çağırdı

İrlanda İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na Çağırdı

İrlanda hükümeti, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarından ötürü bu ülkenin büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

15 Mayıs 2018 Salı 16:40A+A-

İrlanda Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Simon Coveney’in, İsrail’in Dublin Büyükelçisi Ze’ev Boker’i bakanlığa çağırarak, büyükelçi ile bir süre görüştüğü bildirildi.

AA’nın aktardığına göre görüşmede ülkesinin dün Gazze’de yaşanan şiddet olaylarındaki ölümler ve yaralanmalardan duyduğu kaygıyı dile getiren Coveney, İsrail’e ölçülü davranma çağrısı yaptı.

“Büyükelçi, İrlanda’nın dünkü ölümlerle ilgili Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde bağımsız, uluslararası bir soruşturma talebi konusunda bilgilendirildi.” ifadesi kullanılan açıklamada, İrlanda’nın Ramallah’taki diplomatik misyonunun Gazze’de görevli sağlık ekiplerinin ölümlere ve yaralanmalara yetişemediği konusunda bilgi verdiği aktarıldı.

“Çok Rahatsız”

Bölgedeki sağlık sisteminin ekipman ve temel ilaç eksikliği nedeniyle daha önce de büyük sorun yaşadığı vurgulanan açıklamada, İrlanda’nın sağlık görevlilerinin de hedef alındığı yönündeki haberlerden “çok rahatsız” olduğu kaydedildi.

Sürecin Geçmişi

Gazze’nin İsrail sınırında çadır kuran Filistinliler, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını ve Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70. yıldönümünü protesto etmek için “milyonluk yürüyüş” adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

İşgalci İsrail askerlerinin Gazze sınırında dün düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilere gerçek mermiyle ateş açması sonucu 60 Filistinli hayatını kaybetmiş, 2 bin 770’den fazla Filistinli yaralanmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT