1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılıkla mücadale etmeli, kardeşlik hukuku için çaba göstermeliyiz!
Irkçılıkla mücadale etmeli, kardeşlik hukuku için çaba göstermeliyiz!

Irkçılıkla mücadale etmeli, kardeşlik hukuku için çaba göstermeliyiz!

Rıdvan Kaya, din kardeşlerini refah önünde engel olarak gören milliyetçi körleşmeye karşı İslam kardeşliği vurgusu yapıyor.

16 Eylül 2023 Cumartesi 00:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Müslümanlar çeşitli zamanlarda farklı imtihanlarla sınanıyorlar ve mukim olduğumuz coğrafyada yakın zamanlarda en büyük sınavlarımızdan birisini ırkçılıkla mücadele üzerinden veriyoruz.

Özgür-Der Genel Başkanı ve Haksöz Dergisi Yazarı Rıdvan Kaya, bu konuya değindiği yazısında yeryüzünün bir kavim ya da gruba değil Allah'a ait olduğu hatırlatmasında bulunarak ırkçı hezeyanların yersizliğine dikkati çekiyor.

Kardeşlik hukuku adına çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Kaya, ırkçılıkla mücadele etmenin elzem olduğunu vurguluyor.

Kaya milliyetçi fanatizm söylemlerinin insanları körleştirdiğini belirterek, bu sebeple İslam kardeşliği mefhumunun anlaşılmadığı üzerinde duruyor.

***

Irkçılıkla Mücadele Sorumluluğu - Rıdvan Kaya

Irkçılık cahiliyesi yaşadığımız ülkede havamızı, suyumuzu, ruhumuzu giderek daha bir kirletiyor. Bu durum ise azgınların hedefindeki kardeşlerimizle dayanışma sorumluluğumuzu artırıyor.

Başka bir amaç için değil daha güzel kulluk için yaratıldığımızın ve yeryüzünde fitnenin kalkıp dinin yalnız Allah’ın olması için mücadele etmekle mükellef olduğumuzun bilincindeyiz. Sözlerimiz, eylemlerimiz, ilişkilerimiz buna göre tanzim edilmelidir. Bizi, insanları, bilhassa İslami aidiyet iddiasında bulunanları bu istikametten uzaklaştıracak her türlü yönelim ise cahiliyeye açılan kapıdır. 

Hiç kuşkusuz hayatımızın ve mücadelemizin merkezinde ila-yı kelimetullah mücadelesi vardır. Bunun dışındaki bağlılıklar, kavmi, ulusal, hizbi, meşrebi, grupsal aidiyetleri öne çıkartmak ve bunlar için mücadele ise batıldır. Cahiliye hamiyetidir. Sonu hüsranla bitecek boş uğraşlardır. 

Çeşitli biçimlerde, değişik zorluk ve musibetlerle imtihan olunuyoruz. Bu ülkede yaşayan Müslümanlar olarak maruz kaldığımız en büyük, en zorlu musibet Kemalizm denilen tuğyan ideolojisi ve onun zihinlere zerkettiği anlayış ve düşünme biçimdir, hayat tarzıdır.

Nasıl Allah Teala Filistinli kardeşlerimizi Siyonistlerle, Suriyeli kardeşlerimizi Esed çetesiyle imtihan ediyorsa yaşadığımız topluma da bu cahili ideoloji musallat olmuştur, dolayısıyla bizler de bununla sınanıyoruz. 

Yazının devamı için buraya tıklayın