1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılık kurbanı gence tacizci iftirası yapıştıran ırkçı cinnet kültürü 
Irkçılık kurbanı gence tacizci iftirası yapıştıran ırkçı cinnet kültürü 

Irkçılık kurbanı gence tacizci iftirası yapıştıran ırkçı cinnet kültürü 

Hatay’da saldırıya uğrayan Suriyeli Faris Muhammed Al-Ali hayatını kaybetmesini sebep olan olay araştırılmayı bekliyor.

06 Eylül 2022 Salı 15:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de mültecilere dönük ırkçılık yaygınlaşırken ırkçılar artık düşmanlık adına her şeyi yapıyorlar. Hatay’ın Narlıca ilçesinde 4 Eylül günü akşam saatlerinde 5 kişinin saldırısına uğrayan 17 yaşındaki Suriyeli Faris Muhammed Al-Ali kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Faris’in hayatını kaybetmesine sebep olan olay ise ırkçılar tarafından çarpıtılarak verildi. İHH'nın Reyhanlı Eğitim Kampüsü'nde öğrenim görmüş, sınav puanıyla Tıp Fakültesi'ni kazanmış, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşmiş olan Faris okula gitmediği zamanlarda Narlıca’daki salça fabrikasında çalışarak ailesine destek oluyordu.

zzz12333news.jpg

Sınav puanıyla Tıp fakültesini kazandığını özellikle belirtiyoruz çünkü “Suriyelilerin sınavsız üniversiteye yerleştiği” yalanını duymaktan sıkıldık. Irkçı nefretin cehaletten güç alan bir düşmanlık içermesi sebebiyle ne anlatsak boş biliyoruz ama yine de dile getirmekte fayda var! Türkiyeli birçok öğrencinin kazanamadığı bir fakülteyi puanıyla kazanan Faris bıçaklı saldırı sonucunda hunharca katledildi!

Mülteci Medyası’ndan Deysem Siti’nin aktardığına göre Faris Muhammed Al-Ali’nin bir hafta önce fabrikada mesai esnasında ustabaşı olan kadınla çarpıştı. Ustabaşından özür dileyerek, konunun kapandığını belirten Siti, olayın devamını şöyle aktardı: “Gece Faris ve arkadaşı Abdurrahman işten çıktıktan sonra Narlıca’da yürürken önleri 5 kişi tarafından kesiliyor. Bunların içinde çarpıştığı kadının oğlu da var. Faris’e, ‘Sen anneme mi çarptın?' diyor. O da, ‘Yanlışlıkla oldu, ben özür diledim, kapandı konu’ cevabını veriyor. Saldırganlar 'bizimle yürüyün' diyerek, tenha bir noktaya çekmişler. Abdurrahman’ın başına vurup, Faris’i de belinden bıçaklayıp kaçmışlar.”

Faris Muhammed Al-Ali’nin arkadaşı Abdurrahman’ın bağırarak yardım istediğini ama kimseni yardıma gelmediğini belirten Siti, Al-Ali’nin yerde yattığı sürede çok kan kaybettiğini, hastanede vefat ettiğini söyledi.

Irkçılar kına yakabilir! Irkçı saldırı kurbanı olan Tıp Fakültesini kazanmış bir doktor adayı “taciz” iftirası atılarak katledildi. Büyük emekler verilerek yetiştirilen gencecik bir insan ırkçı cinnet kültürü tarafından yok edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum