1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçılık Hakikate Düşmanlıktır, En Büyük Sermayesi Yalandır!
Irkçılık Hakikate Düşmanlıktır, En Büyük Sermayesi Yalandır!

Irkçılık Hakikate Düşmanlıktır, En Büyük Sermayesi Yalandır!

Ezana saygı gösterilmesini istediği için 3 serseri tarafından katledilen Patnoslu Barış Çakan nasıl ırkçı çarpıtmanın kurbanı oldu? 

01 Haziran 2020 Pazartesi 19:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Etimesgut’ta önceki akşam işlenen cinayet tüm hayatları çarpıtma, dezenformasyon ve yalan olan çevrelerin iğrenç yüzüne bir kere daha ayna tuttu. Barış Çakan adlı 20 yaşındaki Ağrı Patnos doğumlu genç mahallesinde ezan sırasında yüksek sesle araç içinde müzik dinleyen 3 serseriye ezana saygı göstermeleri gerektiğini hatırlattığı için kalbinden bıçaklanarak katledildi. Bu acı olaydan belki de daha acı olanı ise olayın ardından medyada icra edilen çarpıtma seferberliğiydi.

Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü yalanını ortaya atanlar kısa süre içinde sözde Barış Çakan’ın katledilmesini protesto ve Kürtçe’ye sahip çıkma adına tam bir yalan rüzgarı estirdiler. Sosyal medyada açılan hesaplarda ırkçılığı lanetleme adına yalanın tahakkümü sergilendi ve düpedüz ırkçılık yapıldı.

Ankara Valiliği’nin olaya dair yaptığı açıklamadan sonra da hız kesmeyen bu yalan rüzgarı, ne enteresandır ki, Barış Çakan’ın babasının görüntülü açıklamalarına rağmen halen doludizgin sürmekte. Milletvekili, sanatçı, akademisyen ve daha bir dizi sıfat taşıyan pek çok ünlü isim bu yalan kampanyasında çoktan yerlerini almış görünüyorlar.

Bu hadise bir kere daha bize iletişim imkan ve araçlarının çok hızlı gelişmesine rağmen ahlaki ilke ve esasların gelişmediği ortamların tehlikeye ne kadar açık olduğunu göstermiş oldu. İnsanların duygularının, düşüncelerinin ve kanaatlerinin nasıl manipüle edilip, istismar edilebildiğini de ortaya koyan bu olay aynı zamanda ırkçılık belasının sadece devletten topluma, resmi ideolojik zaviyeden halka değil, aynı zamanda toplum içinde belli kesimlerden diğerlerine, hatta devlete de yöneltilebileceğini göstermiş oldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

5 Yorum