1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim!
Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim!

Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim!

Türkiye’de yaygınlaştırılmaya çalışılan ırkçı saldırılara karşı insanlık ve kardeşlik için bir araya geliyoruz!

13 Eylül 2023 Çarşamba 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye toplumu mülteciliğin ne olduğunu bilen bir toplum. Türkiye’de yaşayan herkesin üst kuşaklarında göç etmek zorunda kalmış aile büyükleri bulunur. Göç zorunlu şartlar dahilinde gerçekleşen oldukça yaygın insani bir eylemdir.

Göçe karşı duyarlılığı olan Türkiye toplumu Suriyeli mülteciler söz konusu olduğunda da oldukça değerli bir duruş ortaya koydu. Zorda kalan insanlara sahip çıkarak tüm dünyaya örnek olacak bir işe imza atıldı. Siyasi iktidarın da benzer şekilde davranması sonucu insanlık için sevindirici bir iklim inşa edildi.

Ancak insanlık ve İslam düşmanı ırkçı çevreler de boş durmadı. Türkiye’de zorlaşan ekonomik koşulları bahane ederek her gün başta Suriyeliler olmak üzere mülteciler hakkında dezenformasyon oluşturdular. 3 yılı aşkın bir süredir devam eden algı operasyonları sonucunda ise toplumsal gerginliğin fitili ateşlenmiş oldu.

Allah Resulü (sav) açıkça ifade ettiği “Irkçılık yapan bizden değildir, Irkçılık uğruna savaşan bizden değildir, Irkçılık uğruna ölen bizden değildir.” düsturu gereğince Özgür-Der 16 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de İstanbul’un Fatih ilçesindeki Saraçhane Parkı’nda bir eylem çağrısında bulunuyor!

 “Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim” sloganıyla yapılan çağrı İslami ve insani hasletlere sahip olan herkesi ırkçı saldırılar karşısında sorumlu davranmaya davet ediyor. Kardeşlerimizi zalimlerin insafına bırakmayalım. Mazlumlara yalnız olmadıklarını ve kardeşlerinin onlar için mücadele ettiğini hep birlikte gösterelim!

whatsapp-image-2023-09-13-at-11-22-13.jpeg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum