1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Irkçıların Özgür-Der hakkındaki suç duyuruları takipsizlikle sonuçlandı
Irkçıların Özgür-Der hakkındaki suç duyuruları takipsizlikle sonuçlandı

Irkçıların Özgür-Der hakkındaki suç duyuruları takipsizlikle sonuçlandı

Muhacir düşmanı ırkçı-faşistlerin Özgür-Der aleyhine ileri sürdükleri terör örgütleri propagandası suçlamasında savcılıkça takipsizlik kararı verildi.

14 Aralık 2023 Perşembe 17:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Özgür-Der’in 16 Eylül tarihinde Saraçhane’de muhacirlere yönelik yükselen ırkçılığa karşı “Kardeşliği Yükseltelim” çağrısıyla ilan ettiği eylem bilumum ırkçı-faşist çevrelerce hedef alınmıştı. Kimisi tehdit kimisi şikayet yoluyla eylemi engelleme çabası içerisine giren bu tiplerden bazıları da Özgür-Der hakkında her zaman yaptıkları iftira ve karalama kampanyasına ivme kazandırmışlardı. Bu cümleden olmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulunan bazı tipler Özgür-Der hakkında internetten bulabildikleri bazı haberleri dosyalayıp terör örgütü suçlamasında bulunmuşlardı.

Kimisi 2008 yılına kadar geri giden, bazısı 2009’dan 2015’e kadar değişik tarihlerde Özgür-Der’in yaptığı açıklamalar ve etkinliklere dair haberleri sadece başlıklarının alınmasıyla suç duyurusu ihdas edilmişti. Bu suç duyurusu üzerine de Özgür-Der aleyhine tam 5 ayrı örgütün propagandasını yapmak ithamıyla soruşturma açılmış ve savcılığın talebiyle 5 Kasım 2023 tarihinde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya Terörle Mücadele Şubesinde ifade vermişti. Rıdvan Kaya’ya Hizbullah, IŞİD, el-Kaide, PKK ve FETÖ örgütlerinin propagandasını yapma suçlamasına yönelik ne diyeceği sorulmuştu. 

İfadesinde Özgür-Der’e yöneltilen suçlamalara cevap veren Rıdvan Kaya öncelikle birbirinden farklı ve hatta birbirileriyle çatışma halindeki örgütlerin hepsinin birden propagandasını yapma suçlamasının mantıksızlığına değinmişti. Rıdvan Kaya değişik tarihlerde Özgür-Der’in yaptığı açıklamalar ve Özgür-Der etkinlikleriyle ilgili haber küpürlerinin başlıklarının kesilip, bağlamı ve mahiyeti gözetmeden saptırılmak suretiyle bu suçlamanın ileri sürüldüğünü ifade etmiş ve iddialara açıklık getirmişti.

1 Aralık 2023 tarihinde Savcılıkça yapılan yazılı bildirimle iddiaların delillendirilemediği ve bu yüzden kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bildirildi. Böylece ırkçı-faşistlerin Özgür-Der aleyhine dillendirdikleri iftiraları yine karşılıksız kalmış oldu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum