1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Irkçılardan Cuma Kılan Müslümanlara Saldırdı
Irkçılardan Cuma Kılan Müslümanlara Saldırdı

Irkçılardan Cuma Kılan Müslümanlara Saldırdı

Bulgaristan'da bir grup Müslümanların Cuma Namazı kılmalarına engel olmaya çalıştı.

20 Mayıs 2011 Cuma 17:06A+A-

Bulgaristan'da Ataka partisinin Cuma namazı esnasında organize ettiği gösteride istenmeyen olaylar yaşandı. Camiye gelen Ataka sempatizanları ile Müslümanlar arasında çıkan olaylarda 10 kişi gözaltına alınırken, atılan taşlardan yaralanan iki Müslüman hastaneye kaldırıldı.

Cuma namazını kılan cemaati protesto etmek için cami önüne gelen parti sempatizanları, 'Burası Bulgaristan' ve "DPS'ye hayır" gibi sloganlar attı.

Camideki hatibin vaaza başlamasıyla göstericiler cemaati ıslıklamaya başladı. Daha sonra göstericilerden biri hoparlörü götürmeye niyetlenince, Müslümanlardan bir grup, bunu engellemeye çalıştı.

Müslümanların namaz kıldığı yere yumurta, taş ve sopalar atıldı. Cami hatibi mikrofondan sabır niyaz ederek Müslümanların sakin olmasını istedi. Polisin tavırlarına alkışla cevap veren cemaat, yaralanan Aziz isimli Müslümana ambulans gelinceye kadar ilk müdahalede bulundu.

Irkçı Ataka Partisi'ne bağlı grup, Cami avlusunda serilen hasır seccadeleri yaktı ve namaz kılan Müslümanların üzerine yumurta attılar.

Kısa zaman içinde birbirine giren gruplara polis müdahale etti. Ataka Lideri Volen Siderov, olay yerine gelerek polisleri suçlayıp İçişleri Bakanı'nın istifasını istedi.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT