1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı tahrike Karar desteği! 
Irkçı tahrike Karar desteği! 

Irkçı tahrike Karar desteği! 

İzmir'de metruk binanın AB fonuyla mülteci çocukların da eğitim görmesi için yeniden yapılması Karar'da tam tekmil ırkçı-kışkırtıcı bir habere konu olmuş.

24 Eylül 2021 Cuma 09:20A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir'in Konak İlçesi'nde bulunan ve tarihi olduğu söylenen Necatibey Ortaokulu'nun metruk binası yıkılarak yerine AB tarafından verilen destekle yeni bir bina inşa edilecek.

AB’nin projeye destek vermesinin sebebi inşa edilen binada mülteci çocukların da eğitim görebilmesi. Türkiye parası AB tarafından verilen tam donanımlı bir okula sahip olacak. Türkiye için tam anlamda kazan-kazan olarak ifade edilebilecek proje ırkçıları rahatsız etmiş. “Peki, ırkçılar niye rahatsız?” derseniz çok orijinal bir şey yok… Bildiğimiz ezberler ve önyargılar…

ANKA Haber Ajansı tarafından yapılan röportajlarda mahallede oturan bazı veliler mülteci çocukların buraya gelmesi durumunda çocuklarını okula yollamayacağını ifade ediyor. Bir başka veli ise mültecilerin olduğu okula çocuğunu yollamaktansa “arabamı satar özel okula yollarım” şeklinde konuşuyor.

Şimdi bu insanlıktan nasibini almamış utanmazlara ne denilse boş! Bu gibi ırkçılara bir şey anlatmanın bir faydası yok. Arabanızı satıp çocuklarınızı özel okula yollamaktansa varınızı yoğunuzu satıp Türkiye’den def olup giderseniz çok memnun oluruz!

ANKA’da zaten sol-Kemalist eğilimlere sahip yabancı düşmanı bir haber ajansı. Peki, tüm bunları hiçbir sorun yokmuş gibi haberleştiren KARAR gazetesine ne demeli? Liberal-muhafazakar çizgideki yayınlarıyla tanınan KARAR her fırsatta eşitlik ve adaletten bahsederken kendi ürettiği haberlerden haberi yok herhalde!

Irkçı hezeyanlara destek veren KARAR’ın başkalarını eleştirmeden önce kendi haline iyice bir bakması gerekiyor. Yoksa kendisini komik düşürmekten başka bir iş yapmamış oluyor!


Not: KARAR gazetesi Haksöz'de eleştirisi yapılan içeriği yayından kaldırdı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum