1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’ın İsrail’e Saldırı Planı Var mı?
İran’ın İsrail’e Saldırı Planı Var mı?

İran’ın İsrail’e Saldırı Planı Var mı?

Mısır’da el-Ahram’a konuşan Ahmedinejad, İsrail’e olan karşıtlıklarının siyasi ve kültürel olduğunu belirtti.

08 Şubat 2013 Cuma 17:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail'in İran'ın güçlü savunma sisteminin farkında olduğu için saldıramayacağını söyleyen Ahmedinejad, İran'ın da İsrail’e askeri bir saldırı planı olmadığını söylüyor.

Mısır’dan yayın yapan el-Ahram’a konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, gazetecinin İsrail ile ilgili sorusuna cevap verdi.

Şimdi Arap maddesini geçelim, daha önemli olan İsrail konusuna gelelim. Sizi cumhurbaşkanı olduğunuzdan beri takip ediyoruz. İsrail’e saldırmaktan bahsediyorsunuz. Peki, siz gerçekten İsrail’den bir saldırı bekliyor musunuz? Yoksa öyle bir şey olmaz mı? Ve ayrıca İran'dan İsrail’e karşı önleyici bir saldırı bekleyebilir miyiz? Durum tam olarak nedir?” şeklindeki soruya Ahmedinejad, şu şekilde yanıt verdi:

“(İsrail’e saldırıyı kastederek) Ben şimdiye kadar sizin söylediğiniz gibi bir ifade kullanmadım. Benim bütün söylediklerim Siyonistlerin gasıplıkları ile alakalıdır. Ve bizim İsrail’e olan sorunumuz onların Filistin’i işgali, masum insanları katletmeleridir.

Siyonistlerin dünyada oynadığı özel bir rol var. Onların Amerika ve Avrupa’da neler yaptıklarını biliyorsunuz. Onlar birçok zenginlikleri ve dünya çapında önemli siyasi pozisyonları kapıyorlar. Onlar savaşlar çıkararak, kültürleri ve ekonomileri yozlaştırarak bütün sektörleri kendi kontrollerine almaya çalışıyorlar. Siyonistler İran’a birçok kez saldırmak istedi. Ama şimdiye kadar böyle bir şansı yakalayamadılar ve gelecekte de yakalayamayacaklar.

Bizim onlara olan karşıtlığımız siyasi ve kültüreldir. Ve böylece biz İsrail’e karşı askeri bir saldırı planlamıyoruz. Çünkü bizim sistemimiz savunma üzerinedir ve onlar İsrail'in savunma gücünü çok iyi biliyorlar. Sorunlarını savaş yoluyla çözemezler!

Röportajın tamamı: http://www.ahram.org.eg/Al-Ahram-Files/News/198713.aspx

 

HABERE YORUM KAT