1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’ın İşbirlikçisi Kürt Bürokratlardan Erbil’e Suçlama
İran’ın İşbirlikçisi Kürt Bürokratlardan Erbil’e Suçlama

İran’ın İşbirlikçisi Kürt Bürokratlardan Erbil’e Suçlama

Kürt milliyetçilerinin “Rojhılat” olarak tanımladığı İran Kürdistanının Urmiye kenti milletvekili Ruhullah Hazretpur, Kürdistan Demokrat Partisi-İran’ın (PDK-İ) İran rejim güçleriyle çatışmasının faturasını S. Arabistan ve Erbil’e yükledi.

19 Haziran 2016 Pazar 12:55A+A-

İran medyasına göre, Hazretpur, Suudi Arabistan’ın PDK-İ’yi desteklediğini, Kürdistan Bölgesi’nin de peşmergeleri İran topraklarına soktuğunu söyledi.

Rudaw’ın aktardığına göre Ruhullah Hazretpur’un şunları da söylediği yazıldı:

“Elimizde Arabistan yetkililerinin Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ettiği hakkında ciddi bilgiler var. Bunların amacı, İran’ın Kuzeybatısı’nda huzursuzluk çıkarmak. İran İslam Cumhuriyeti’ne düşmanlık yapmak isteyenlere, Urmiye Dağları’nı mezar ederiz!”

Bu hafta içinde İran Kürdistanının Şino ve Piranşar kentlerinde, PDK-İ peşmergeleri ile İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) arasında çatışmalar çıkmıştı. Çatışmalarda en az 20 Pasdaran ve 5 peşmerge ölmüştü.

Dün ise, Serdeşt’e bulunan Nistan köyünde çıkan çatışmalardan dolayı İran Ordusu Serdeşt’teki dağları bombaladı.

İsrail’e ölüm…

Peşmergeler tarafından öldürülen İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hacı Samed Bostani’nin cenaze töreninde ise o alışılagelmiş içi boş “Amerika’ya ve İsrail’e ölüm!” sloganları atıldı.

Urmiye İslami Şura Meclisi’nde bulunan milletvekili Nadir Qadipur’un ise, Dışişleri Bakanlığı’nın, acilen Kürdistan Bölgesi’ne, daha düne kadar İran’ın Erbil’i karıştırma ve KYB-Goran’a destek vererek Barzani’yi devirme politikalarını görmezlikten gelerek “Neden teröristleri İran topraklarına gönderiyorsunuz?” sorusunu sorması gerektiğini söylediği belirtildi.

Rûdaw’a konuşan PDK-İ yöneticisi Rüstem Cihangiri, İran’ın suçlamalarını reddederek, “Kendi planlarımızı kendimiz alıyoruz” dedi

KAYNAK: RUDAW, HAKSÖZ-HABER

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT