1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran’ın Büyük Zaferi (!)
İran’ın Büyük Zaferi (!)

İran’ın Büyük Zaferi (!)

Hamaney'in askeri sorumlusu Yahya Rahim, Suriye'de yapılan katliamları zafer olarak görerek bunun İran'ın gücünü gösterdiğini öne sürdü.

05 Mayıs 2014 Pazartesi 13:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in askeri işlerden sorumlu yardımcısı Yahya Rahim Safavi İran’ın Irak Suriye ve Akdeniz’deki nüfuzunun altını çizerek Suriye’de kazanılan zaferle İran’ın üçüncü kez bütün dünyaya bölgesel bir güç olduğunu kanıtladığını söyledi.

“ABD, Suudi Arabistan, Türkiye, Katar ve Avrupa ülkelerinin Beşar Esed’i devirme stratejileri kesinkes başarısız oldu. Bu durum Batı, Arap ve Siyonist cephe için stratejik başarısızlık anlamına gelirken İran İslam Cumhuriyeti için büyük bir zaferdir.”

Farsnews'te yer alan habere göre, Isfahan’da emekli Devrim Muhafızları karşısında yaptığı konuşmasında Safavi, hâlihazırda Lübnan’ın diğer sınır komşusu Suriye’de Müslüman halka karşı Baas rejimiyle birlikte savaşan Hizbullah’ın kendileri için önemine ise  “Sınır savunma hattımız artık Şalamşeyh’ten (İran’ın güneyinde bir sınır kenti) başlamıyor, bu hat bugün için İsrail sınırındaki güney Lübnandır. Stratejik derinliğimiz Akdeniz kıyısına, tam İsrail’in kuzeyine kadar uzanmış durumda.” sözleriyle vurgu yaptı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

10 Yorum