1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. İran’ın Acem Oyunları Bitmiyor! Takiyyeyi Din Edinmişler Neler Yapmaz ki?
İran’ın Acem Oyunları Bitmiyor! Takiyyeyi Din Edinmişler Neler Yapmaz ki?

İran’ın Acem Oyunları Bitmiyor! Takiyyeyi Din Edinmişler Neler Yapmaz ki?

"Halep Kasabı" olarak bilinen General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi sonrasında ortaya çıkan tablo İran ve kiralık adamlarının karakterini bir kez daha ortaya koydu.

05 Ocak 2020 Pazar 11:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Süleymani katilinin ölümü üzerinden propaganda çalışmasına tam gaz hız veren İran, İslam Dünyası’nın her tarafında devlet yetkililerinin, farklı İslami camia temsilcilerinin destek mesajı yayınlaması için baskı yapıyor. İran’ı tanıyanlar bunu fütursuzca yapacağını çok iyi bilir. Örneğin Hamas’ın destek mesajı yayınlaması için yaptığı baskıyı tahmin etmek zor değil. Nitekim daha önce Esed canisine destek mesajı yayınlaması için çok ciddi baskılarda bulunulmuştu.

Yüzsüzlük siyasetinin şahı İran, Süleymani’ye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek mesajı vermesi için manevralarda bulunmaya cesaret edebildi. Erdoğan’ı biraz yakından tanıyan her Müslüman bilir ki; Halep’te, İdlib’de, Deyr-i Zor’da, Suriye’nin her tarafında binlerce Müslüman’ın katili olan; Irak’ta Sünni halkın imha, tehcir edilmesi politikalarının birinci derecede sorumlusu bir kişinin öldürülmesinden o üzüntü duymaz. Hele hele bu caniye “şehid” asla demez. Neticede bölgenin etkili bir ülkesi olan Türkiye ve lideri Erdoğan’ın başta İran olmak üzere muhatapları soğukkanlı davranmaya çağıran diyaloglarda bulunması çok doğaldır. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmesinde bunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ruhani akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Peki, İran ne yaptı? Konuşmayı çarpıttı! İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter hesabı görüşmede Erdoğan'ın ABD tarafından öldürülen İran'ın Ortadoğu'daki tetikçisi Kasım Süleymani için “şehit” ifadesi kullandığını iddia etti. İran’ın Türkiye’deki nüfuz ajanları, kiralık adamları, Aydınlık ve Odatv gibi kirli siteler de açıklamayı dakikasında haberleştirip kamuoyu oluşturmaya çalıştılar. Türkiye’de Müslümanları, mazlumları, mustazafları katleden İran’a yönelik halkın nefret ve tepkilerinin "Halep Kasabı" olarak bilinen General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra bir kez daha net bir şekilde görülmesinden rahatsızlık duyan Şer Cephesi bileşenlerinin bu zavallı çabası da işe yaramadı.

6622-001.jpg

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter'dan pompaladığı yalan...

6623-001.jpg

TRT World'ün jet tekzibi...

İran’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ruhani ile görüşmesinde katil Süleymani için “Şehit” ifadesi kullandığı iddiası yalanlandı. Üst düzey bir yetkili, Erdoğan'ın Süleymani için “şehit” ifadesini kesinlikle kullanmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 Ocak günü akşam saatlerinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı telefon görüşmesinde Kasım Süleymani için “şehit” ifadesi kullandığı iddiaları asılsız çıktı. İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından iki liderin görüşmesine dair detayları paylaştığı açıklama TRT World’e konuşan üst düzey bir yetkili tarafından kesin bir dille yalanlandı. Üst düzey yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ruhani ile yaptığı görüşmede ABD’nin füze saldırısı ile ölen Kasım Süleymani için “şehit” ifadesini kullanmadığını belirtti. TRT World'e konuşan üst düzey yetkilinin açıklamaları şöyle: “Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme sırasında Kasım Süleymani’nin resmi unvanı münasebetiyle muhatabına taziyelerini sunmuşlardır. Görüşmede Süleymani hakkında ‘şehit’ ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır. Cumhurbaşkanımız, diplomatik temasların önemini vurgulayarak, İran’a gerginliği artırabilecek adımlardan imtina etme çağrısında bulunmuşlardır.”

6620-001.jpg

6621-001.jpg

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'in Twitter'daki paylaşımlarında da "şehit" geçmiyor...

Takiyyeyi din edinmiş zavallıların her türlü yalan dolana başvuracağına şaşırmıyoruz. Daha önce şehid Muhammed Mursi’nin Tahran’da Bağlantısızlar Hareketi Toplantısı’nda televizyon ekranlarında canlı yayınlanan konuşmasını dahi çarpıtan yüzsüzler neler yapmaz ki? Mursi'nin Esed rejimine yönelik sert sözlerini Bahreyn olarak veren İran devlet televizyonu, konuşmada Suriye rejimine yönelik bütün sözleri de yanlış tercüme etti. Ayrıca Mursi’nin konuşmasının başında hamdden sonra, sadece Resul-i Ekrem (s) ve âli (Ehl-i Beyt’i)ne salâvat getirdiği aktarılarak Hz. Ebu Bekir, Ömer, Osman ve Ali (ra) için kullandığı tazim ibareleri sansürlendi.

2012’de Tahran'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi zirvesine katılan Mursi "Zalim Suriye rejiminin karşısında, Suriye halkının yanındayız" açıklamasını yapmıştı. 1979 Devrimi'nden bu yana Tahran'ı ziyaret eden ilk Mısır lideri olan Mursi'nin bu sözleri Tahran yönetimini rahatsız etmiş, Suriye rejiminin heyeti ise bu sözler üzerine Mursi konuşurken toplantıyı terk etmişti.

Mursi’nin söyledikleri ile canlı yayında ve daha sonrasındaki yayınlarda İran televizyonun değiştirerek verdiği cümleler ise şöyle idi:

Mursi: Suriye ve Filistin halkı, özgürlüğe ve adalete ulaşmak için mücadele ediyor.

İran televizyonu: Filistin ve Bahreyn halkı, özgürlüğe ve adalete ulaşmak için mücadele ediyor.

***

Mursi: Arap Baharı; önce Tunus devrimi, sonra Libya ve Yemen devrimi gerçekleşti ve şimdi de Suriye devrimi. Oradaki zalim rejime karşı mücadele veriliyor.

İran televizyonu: İslami uyanış; önce Tunus devrimi, sonra Libya ve Yemen devrimi gerçekleşti ve şimdi de Bahreyn devrimi. Oradaki zalim rejime karşı mücadele veriliyor.

***

Mursi: Veto, Suriye krizinin Birleşmiş Milletler tarafından çözümünü felce uğratmıştır.

İran televizyonu: Veto, (Arap dünyasındaki) kitlesel değişim ve dönüşümlerin Birleşmiş Milletler tarafından çözümünü felce uğratmıştır.

***

Mursi: Her türlü zulüm ve baskıya maruz kalan Suriye halkını destekliyoruz.

İran televizyonu: Her türlü komploya karşı Suriye yönetimini destekliyoruz.

***

Mursi: Suriye Muhalefetinin birleşmesi bir zorunluluktur.

İran televizyonu: Suriye'de halk tabanına dayalı mevcut rejimin devamından yanayız.

*

Konuyla ilgili detayların yer aldığı önceki haberlerimiz:

https://www.haksozhaber.net/adil-bir-dunya,-boyle-bir-kor-anlayisla-mi-kurulacak-25677yy.htm

https://www.haksozhaber.net/iran-televizyonunun-mursi-skandali-31998h.htm

https://www.haksozhaber.net/iranin-derin-hayal-kirikligi-mursi-31967h.htm

https://www.haksozhaber.net/mursiden-irana-suriye-dersi-video-31953h.htm

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum