1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "İran'ı Suriye'den Çıkarın"
"İran'ı Suriye'den Çıkarın"

"İran'ı Suriye'den Çıkarın"

Suriyeli muhalifler, İran'ın Suriye'deki askeri varlığının aşikâr duruma geldiğini belirterek BMGK’dan 'uluslararası hukuka aykırı' işgale son verecek bir karar almasını istedi.

21 Şubat 2015 Cumartesi 14:57A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Hişam Merve, İran’ın Suriye’deki mevcut ‘işgalci’ varlığının, Suriye’de siyasi bir çözüme ulaşılmasını engellediğini söyledi.

Merve, Esed rejiminin bir yandan Halep’teki çatışmaları dondurmaya hazır olduğunu açıklarken öte yandan bölgeye asker yığdığını ve bölgeyi ablukaya almaya çalıştığını söyledi.

SMDK yetkilisi, İran’ın Devrim Muhafızları güçlerinin geçtiğimiz günlerde güneydeki Dera, Halep, ve Şam’ın kırsalında saldırılar düzenlediğini, ancak bu saldırıların direnişçiler tarafından püskürtüldüğünü ifade etti.

Merve, direnişçilerin rejim güçlerine yardım eden yüzlerce kişiyi öldürdüğünü ve rehin aldığını belirtti.

'İran Suriye'yi işgal ediyor'

SMDK, 16 Şubat’ta İran devrim muhafızlarının başkent Şam'ın güneyindeki Dera’da savaştığını açıklamıştı.

ÖSO Genelkurmay Başkanlığı Dera Temsilcisi Ahmet Cebbavi, Dera çatışmalarının bizzat İran’ın askeri lideri Kâsım Süleymani ve Hizbullah’ın askeri lideri Mustafa Bedir tarafından yönetildiğini iddia etmişti.

Cebbavi, direnişçilerin rejimin yanında savaşan İran Devrim Muhafızlarına ve Hizbullah’a bağlı askerler rehine aldığını da söylemişti.

SMDK Siyasi Komite Üyesi Muhammed Kaddah,  İran’ın artık Suriye’de bazı bölgeleri resmen işgal ettiğini  ve cephelerde binlerce askeri olduğunu ifade etmişti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT