1. HABERLER

  2. HABER

  3. İran'dan PKK Operasyonu Açıklaması
İran'dan PKK Operasyonu Açıklaması

İran'dan PKK Operasyonu Açıklaması

PJAK örgütü ile yıllardır savaşan İran, Suriye'deki politikalarını destekleyen PKK'nın savunuculuğunu üstlendi. İran Dışişleri: Barış görüşmeleri hemen başlasın!

11 Eylül 2015 Cuma 13:29A+A-

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marziye Afkam dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'nin iç işlerine karışan bir açıklama yaptı. Suriye'de ve Irak'ta etkinliğini giderek artıran İran, ortak çıkar peşinde koştuğu PKK örgütünün Suriye uzantısı YPG nedeniyle politika değişikliğine gidiyor.

'MASAYA OTURUN'

Afkam açıklamasında Türkiye'deki PKK saldırılarını kınarken, PKK militanları ile çatışırken Irak topraklarına giren Türk Silahlı Kuvvetleri'ni eleştirdi. Afkam, toprak bütünlüğünü ve milli egemenliği ihlal eden her tür eylemin kritik sorunları daha da karmaşık hale getirdiğini  ve yabancı ülkelerin bölgeye müdahalesine yol açtığını ileri sürdü. Bu durumun devamıyla ilgili olarak da Türkiye güvenlik güçlerinin Doğu’da ağır kayıplar verdiğini ve bu nedenle barış görüşmeleri yapılması gerektiği iddasında bulundu.

BU İLK DEĞİL

İran'dan daha önce de benzer açıklamalar gelmişti. İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi,  "Türkiye'nin DAEŞ teröristlerine direnen Kürt gruplarını hedef alması stratejik bir hata olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Star

HABERE YORUM KAT

1 Yorum