1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran’dan “Afrin Operasyonunu Durdurun” Çağrısı!
İran’dan “Afrin Operasyonunu Durdurun” Çağrısı!

İran’dan “Afrin Operasyonunu Durdurun” Çağrısı!

​​​​​​​Esed rejimi ile birlikte Suriye halkını katleden İran, Afrin bölgesine yönelik operasyonu durdurması için Türkiye'ye çağrı yaparak, operasyonun gerilimi arttıracağını öne sürdü.

06 Şubat 2018 Salı 03:39A+A-

2011 yılından bu yana Suriye’de askerleri, milisleri ve Hizbulesed ile işgalci konumunda bulunan ve Esed rejiminin katliamlarının altında imzası olan İran’dan Türkiye’nin Zeytin Dalı operasyonuna ikiyüzlü bir eleştiri geldi.

TSK ve ÖSO, Afrin'den işgalci konumundaki PKK/YPG'yi bölgeden çıkarmak için Zeytin Dalı operasyonuna tüm hızıyla devam ediyor.

Operasyonun 17. gününde 1000'e yakın PKK/PYD militanı etkisiz hale getirilirken, İran'dan Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Operasyona karşı çıkan Avrupa ülkeleri kafilesine katılan İran, Afrin bölgesine yönelik operasyonu durdurması için Türkiye'ye çağrı yaptı ve operasyonun Suriye'nin egemenliğini ihlal ettiğini ve savaş nedeniyle yıpranmış olan ülkede gerilimi arttıracağını öne sürdü.

İran'ın resmi IRNA haber ajansının aktardığına göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "Türkiye operasyonunu durdurmalı ve Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymalı" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum