1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'da İki Gazeteci Hamaney'e Hakaretten Tutuklandı
İran'da İki Gazeteci Hamaney'e Hakaretten Tutuklandı

İran'da İki Gazeteci Hamaney'e Hakaretten Tutuklandı

İran'da eski İslami İrşad ve Kültür Bakan Yardımcısı İsa Seherhiz ve İhsan Mazenderani adlı iki gazetecinin tutuklandığı belirtildi.

03 Kasım 2015 Salı 14:05A+A-

İranlı İşçiler Haber Ajansı'nın (ILNA) haberine göre, eski Bakan Yardımcısı Seherhiz ve Ferihtegan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mazenderani dün istihbarat ve emniyet güçleri tarafından tutuklandı.

Gazetecilerin neden tutuklandığına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı ancak İran'daki bazı haber kaynakları, Seherhiz'in "Rejime karşı propaganda yürütmek ve dini lider Hamaney'e hakaret" gerekçesiyle tutuklandığını ileri sürdü.

Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre ise Mazenderani'nin "Güvenlik gerekçesiyle" tutuklandığı iddia edildi.

Seherhiz'in oğlu Mehdi Seherhiz, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, babasının 7 Devrim Muhafızı tarafından evinden gözaltına alındığını ve kişisel eşyalarına da el konulduğunu söyledi.

İran'ın önde gelen gazetecilerinden Seherhiz, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminde İslami İrşad ve Kültür Bakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Seherhiz, 2009'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çıkan olaylarda tutuklanarak 4 yıl hapse mahkum edilmişti.

İran'daki insan hakları ihlalleriyle ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü Ahmed Şahid'in geçen hafta Genel Kurul'a sunduğu raporda, ülkede 40 gazetecinin uluslararası kanunlara aykırı bir şekilde gözaltında tutulduğu belirtilerek, Tahran yönetimini eleştirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT