1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "İran’a Devrim Helal de, Suriye’ye Haram mı?”
"İran’a Devrim Helal de, Suriye’ye Haram mı?”

"İran’a Devrim Helal de, Suriye’ye Haram mı?”

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Suriye meselesinde İran’ın rolüne değinerek, “İran halkı geçmişte bir devrim yaptı. Bunun aynısı şimdi Suriye’de yaşanıyor. Şimdi sormak lazım, İran’a devrim helal de, Suriye’ye haram mı?” dedi.

04 Nisan 2016 Pazartesi 08:57A+A-

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği "Uluslararası Aile Sözleşmesi Konferansı"na katılmak üzere Türkiye'ye geldi. Yeni Şafak'a gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Karadaği, Suriye meselesinde İran'ın rolüne değinerek, "İran halkı geçmişte bir devrim yaptı, özgürlük mücadelesi verdi. Bunun aynısı şimdi Suriye'de yaşanıyor. Ancak İran, halkını katleden Beşar Esed'i destekliyor. Ayda milyarca dolar Şii milislerine veriyor. Şimdi sormak lazım, İran'a devrim helal de, Suriye'ye haram mı?" dedi.

ATEŞ ONLARI DA YAKACAK


Suriye meselesini son derece büyük bir sorun olarak gördüklerini belirten Karadaği, "Suriye'yle ilgili önümüzde bir sürü sorun var. Doğrusu biz İran'ın bu savaşa 5 yıldır can siperane dahil olmasını çok anlamsız görüyoruz ve garipsiyoruz. İran'ın kendi halkını öldüren Beşar Esed'in yanında yer alması çok tuhaf. Kaldı ki İran'ın kendisi halkın ayaklanmasıyla devrim yaptı. Peki bu onlar için iyi, Suriye halkı aynı şeyi yaptığında neden karşı çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN BAŞARISINA KARŞI OLANLAR VAR


Son günlerde Türkiye'de gerçekleşen saldırıları da değerlendiren Karadaği, "Terörizmin dini olmaz. Ve bu terör olaylarını, yönetici kadrosu dış güçlerin elinde bulunan bazı istihbaratçıların yönlendirilmesiyle yapıldığını düşünüyoruz. Türkiye başarılı bir ülke olduğu için, başarıya yönelik adımlar attığı için hem uluslararası hem bölgesel düzeyde buna karşı olanlar var. Ve onlar da bu işin içinde” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

2 Yorum