1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Medyası Davutoğlu'nun Sözlerini Çarpıttı!
İran Medyası Davutoğlu'nun Sözlerini Çarpıttı!

İran Medyası Davutoğlu'nun Sözlerini Çarpıttı!

İran'ın resmî medyası, Başbakan Davutoğlu'nun, PYD'nin saldırgan nitelikteki eylemlerine müsaade edilmeyeceğine yönelik açıklamasını, “Suriye Kürtlerine yönelik saldırılar devam edecek.” şeklinde çarpıttı.

16 Şubat 2016 Salı 07:07A+A-

İran'ın Mehr, Fars, ISNA, ANA, Khaberonline, Fardanews, Press TV gibi resmî medyasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, PYD'nin saldırgan nitelikteki eylemlerine müsaade edilmeyeceği, “güvenlik” güçlerinin PYD/YPG'ye karşı gerekli mukabelede bulunduğu ve bulunmaya devam edeceği yönündeki sözleri çarpıtılarak, “Suriye Kürtlerine yönelik saldırılar devam edecek.” şeklinde kamuoyuna duyuruldu.

Bu Çarpıtma İlk Değil!

İran'da devlete ait ve devletin desteklediği medya kuruluşlarında daha önce de benzer yayınlar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde, özellikle Türkiye aleyhtarı iddia ve suçlamalara geniş yer verildi.

Türkiye, İran'ın söz konusu çarpıtılmış, yalan ve uydurma haberlerine itiraz etmiş ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri bundan dolayı özür dilemişti.

İran’ın resmî medyasında çıkan haberlerde, Başbakan Davutoğlu'nun PKK'nın Suriye'deki uzantıları PYD ve YPG ile ilgili sözlerinin çarpıtılarak aktarılması, İran'ın, Kürtlerin Türkiye'ye yönelik düşmanlığını amaçladığı şeklinde yorumlanıyor.

Bu nedenle Başbakan Davutoğlu'nun dünkü açıklamalarında “Suriye Kürtleri” sözünü asla kullanmadığı hâlde söz konusu ifadenin İran'da askerî yayın organlarının da aralarında bulunduğu resmî medyada kullanılması hukuk ve basın yasalarının ihlali olarak değerlendiriliyor.

Savaşın 5 yıldır sürdüğü Suriye'den Esed güçleri ve İran'a bağlı militanların saldırıları nedeniyle kaçan yüz binlerce Kürt ailenin İran yerine Türkiye'ye iltica etmesi, bu toprakları güvenilir liman olarak görmesi de İran medyasında yer alan yayınların doğruluğu ve güvenilirliği üzerinde soru işaretleri doğuruyor.

AA

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT