1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran, Halep’teki Katliamların Protesto Edilmesinden Rahatsız!
İran, Halep’teki Katliamların Protesto Edilmesinden Rahatsız!

İran, Halep’teki Katliamların Protesto Edilmesinden Rahatsız!

Tahran yönetimi, İran destekli milisler tarafından Halep’te gerçekleştirilen katliamları lanetlemek için İstanbul ve Ankara’daki İran temsilciliklerinin önünde toplanan duyarlı insanlardan rahatsız olmuş!

19 Aralık 2016 Pazartesi 18:52A+A-

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suriye’nin Halep kentinde Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milisler tarafından gerçekleştirilen katliamları İran’ın Türkiye’deki temsilciliklerinin önünde protesto eden duyarlı insanları “uygun olmayan bir davranış” sergilemekle itham etti.

Sputnik’te yer alan habere göre, Kasımi, “Polis bu tip olaylarda önceden temsilciliği haberdâr etmekle yükümlüdür fakat bunu yapmadı. Ayrıca protestolar gece yarısı olması hasebiyle de uygun bir zamanda yapılmadı. Konuya ilişkin Türkiye’nin Tahran’daki büyükelçisini bakanlığa çağırarak İran’ın bu konudaki rahatsızlığını kendisine illettik.” ifadelerini kullandı.

(Tıklayın: Halep’teki Katliamlar İran Konsolosluğu’nun Önünde Lanetlendi)

(Tıklayın: İstanbul Üniversiteli Müslümanlar Halep’teki Katliamları Lanetledi)

(Tıklayın: Halep’in Katilleri İran Konsolosluğu’nun Önünde Lanetlendi)

(Tıklayın: Halep’teki Katliam ve Kuşatma Ankara’da Protesto Edildi)

Öte yandan, Kasımi, İran’ın Suriye ve özel olarak da Halep’te gerçekleştirdiği katliamları İran karşıtı bir atmosferin kendiliğinden oluşması için yeterli görmüyor olacak ki, Türkiye’deki bazı kişilerin Türkiye’de İran karşıtı bir atmosfer yaratmak istediğini söyleyerek, “Olayların kimler tarafından desteklenip yönlendirildiğini iyi biliyoruz.” diye konuştu.

İshak Cihangiri’nin Türkiye’ye Yönelik Ziyareti Ertelendi

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’nin bugün Türkiye’ye planlanan ziyaretinin yapılmayacağını söyleyen da Kasımi, ziyaretin ertelendiğini ifade etti.

Ziyaretin birkaç nedenden dolayı yapılmadığını kaydeden sözcü, “Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yurt dışına yapacağı ziyaretler, Bakanlar Kurulu’nun Cihangiri’ye verdiği bazı görevler ve başka 1-2 nedenden dolayı dün ziyaretin yapılmamasına karar verdik. Türkiye tarafını da bundan haberdâr ettik. Ziyaret lağvedilmemiştir, uygun olan başka bir zamana ertelenmiştir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum