1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'taki Saldırılarda 12 Kişi Hayatını Kaybetti
Irak'taki Saldırılarda 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Irak'taki Saldırılarda 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Irak'ın başkenti Bağdat başta olmak üzere, Diyala ve Enbar kentlerinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılar sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 42 kişinin yaralandığı bildirildi.

26 Kasım 2015 Perşembe 10:10A+A-

AA muhabirinin Bağdat polisinden edindiği bilgiye göre, başkentin güneyindeki el-Yusufiyye bölgesinde, devriye görevi yapan Haşdi Aşair (Aşiretler Topluluğu) aracının geçtiği sırada el yapımı bir bombanın patlatılması sonucu, 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Bağdat'ın Besmaye, Raşidiyye, as-Salih, el-Verdiyye ve Diyala Köprüsü mevkilerinde gerçekleşen bombalı saldırılarda da 7 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Bağdat'ın güneyindeki el-Medain bölgesinde bir bomba yüklü aracın patlaması sonucu ise 5 kişi yaralandı.

Bağdat'ın doğusundaki Cemile bölgesinde seyir hâlindeki bir araca kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Irak'ın batısındaki Enbar kentinde, koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu Zübeyr mescidi ve çevredeki evler zarar görürken, 11 kişi yaralandı.

Ülkenin doğusundaki Diyala kentinde gerçekleşen bombalı saldırıda da bir “güvenlik” görevlisi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT