1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'taki Bombalı Saldırılar: 39 Ölü!
Iraktaki Bombalı Saldırılar: 39 Ölü!

Irak'taki Bombalı Saldırılar: 39 Ölü!

Irak'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı 39'a çıktı.

20 Mart 2012 Salı 09:09A+A-

Irak'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 39 kişi hayatını kaybetti, 199 kişi de yaralandı.

Güvenlik kaynakları, saldırıların başkent Bağdat, Kerkük, Hille, Salahaddin, Musul ve Kerbela'da yapıldığını belirtti.

Kerkük'te bu sabah İmdat Polis Müdürlüğünü önünde ve müdürlüğün yakınındaki bir kavşakta park halindeki 2 bomba yüklü araçla düzenlenen saldırılarda 8 kişi hayatını kaybederken 30 kişi de yaralandı. Ölen ve yaralananların çoğunun polis olduğu belirtildi.

Kerbela'da park halindeki bomba yüklü 2 araçla düzenlenen saldırıda ise 13 kişinin öldüğü ve 56 kişinin yaralandığı ifade edildi. Ölü ve yaralıların arasında İranlıların bulunduğu kaydedildi.

Bağdat'ın güneyindeki Babil ilinin merkezi Hilla şehrinin Bab El Meşhed semtinde de bir kahvehane önünde park halindeki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Irak'ın kuzeyindeki Musul şehrindeki Memun semtinde de yola yerleştirilen bir bomba patladı. Polis devriyesinin hedef alındığı saldırıda yoldan geçen bir sivil hayatını kaybetti.

Bağdat'ın merkezindeki Allavi mahallesinde park halindeki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ise 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Bağdat'ın 210 km kuzeyinde, Salahaddin iline bağlı Biji şehrinde, kadın öğretmenlerin bindiği servis aracının altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 4 öğretmen, araç şoförü ve yoldan geçen 2 sivil yaralandı.

Bu arada, Bağdat'ın batısında silahlı bir grubun bir kiliseye düzenlediği saldırıda kilise korumalarından 3 kişiyi öldürdüğü belirtildi. ZAMAN ONLİNE

 

HABERE YORUM KAT