1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Kürdistanı İslami Hareketi Yöneticisine Gözaltı!
Irak Kürdistanı İslami Hareketi Yöneticisine Gözaltı!

Irak Kürdistanı İslami Hareketi Yöneticisine Gözaltı!

Irak Kürdistanında faaliyet gösteren Tevgera İslami’nin bir yöneticisinin Halepçeli gençleri Suriye’ye cihat amacıyla gitmeye teşvik ettiği suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

24 Aralık 2013 Salı 13:02A+A-

Bas-News’in bildirdiğine göre Şehrezor asayişi tarafından dün gözaltına alınan Komeleya İslami yöneticilerinden Osman Ehmed, vaazlarında Halepçeli gençleri Suriye’ye cihat amacıyla gitmeye teşvik ettiği iddiasıyla suçlandı.

Vakıflar Bakanlığı Çalışanı ve de Vaiz idi

Konuyla ilgili yerel kaynaklara açıklamalarda bulunan İslami Hareket liderleri ve Osman Ehmed’in avukatı, aynı zamanda bölgede Mela Osman ve Seyyid Ehmed olarak da bilinen Osman Ehmed’in Vakıflar Bakanlığı çalışanı olduğu ve Halepçe’de bulunan Nur camiinin de vaizi olduğunu ifade ettiler.

Kürt Gençlerini Suriye Cihadına Katılmaya Teşvik Etmekle Suçlanıyor

Olayı müteakip Şehrezor asayiş binası önünde toplanarak gözaltıyı protesto eden İslami Hareket üyesi bir grup imam, Halepçe ve Süleymani’ye de imamlar ve medreseler üzerinde baskıların olduğuna dikkat çekerek Seyyid Ehmed’in gözaltına alınmasının da bu hukuksuzluklar zincirinin son bir halkası olduğunu söylediler.

Seyyid Ehmed’in Suriye’de şehit olan bir gencin cenazesinde yaptığı bir konuşma bahane edilerek “Kürt gençlerini kandırıp Suriye’ye savaşmaya gönderme” ve “Kürt ulusal çıkarlarına aykırı davranma” suçlamalarına muhatap olduğunu ve bu nedenle gözaltına alındığına dikkat çektiler. Bu suçlamaların asılsız olduğuna dikkat çeken imamlar, Terörle Mücadele Asayişinin bu suçlamalarına tek bir delil bile gösteremeyeceğini ifade ettiler. Ayrıca Suriye cihadına katılmakla beraber Halepçe’ye de giriş-çıkışları olan hiçbir gencin bugüne kadar asayişe Seyyid Ehmed’i suçlamaya yetecek tek bir tanıklıkta bulunmadığını kaydeden imamlar, Seyyid Ehmed’in ve içerideki diğer tutuklu imamların keyfilik ve hukuksuzluğa maruz bırakıldığını ve biran önce serbest bırakılmaları gerektiğini söylediler.

(ISLAH-HABER.com)

HABERE YORUM KAT