1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Hava Sahası Kapatıldı mı?
Irak Hava Sahası Kapatıldı mı?

Irak Hava Sahası Kapatıldı mı?

Irak hükümetinin hava sahasını Türkiye'ye kapatma iddiasına açıklama geldi.

30 Kasım 2013 Cumartesi 20:36A+A-

Irak'ta merkezi hükümete bağlı Sivil Havacılık Merkezi, Kuzey Irak hava sahasını sadece Türkiye ait özel jetleri için uçuşa kapattı. Türkiye havayolu şirketlerinin alınan karardan etkilenmediği, tüm uçuşların normal olarak devam ettiği belirtildi.

Bağdat yönetiminin, Türkiye'nin Kürt yönetimiyle yaptığı petrol anlaşması üzerine böyle bir kara almış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Haber, Kürt bölgesinde yayın yapan televizyonlarda alt yazı ile duyurulurken, konu ile ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Merkezi Hükümet sözcüsü Ali Debbağ, Kürt yönetimiyle yapılan petrol anlaşmasının yasal olmadığını ve buna karşı gerekli adımların atılacağını söylemişti. Arından da Irak hava sahasında meydana gelen radar arızası nedeniyle hava sahası kapatılmıştı.

Aralık 2012'da ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak üzere gittiği Erbil şehrinde, Irak hükümetinin izin vermemesi nedeniyle uçağı inememiş ve geri dönmüştü.

Bu arada Bakan Yıldız'ın 2 Aralık 2013 tarihinde Erbil'de düzenlenecek petrol ve doğalgazla ilgili bir konferansa katılması planlanıyor. Alınan bu ani karar sonrası Yıldız'ın Erbil'e özel jetle gitmesinin yeniden önü kesilmiş olacak.

Öte yandan bölgede faaliyet gösteren Türkiye havayolu şirketlerinin alınan karardan etkilenmediği, tüm uçuşların normal olarak devam ettiği öğrenildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT