1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İnkılaplar için 'Atatürk zorla dayattı’ diyen CHP’li Acemoğlu az bile demiş!
İnkılaplar için 'Atatürk zorla dayattı’ diyen CHP’li Acemoğlu az bile demiş!

İnkılaplar için 'Atatürk zorla dayattı’ diyen CHP’li Acemoğlu az bile demiş!

Yeni Şafak gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı Daron Acemoğlu'nun Atatürk ve İnkılaplar hakkındaki sözlerini haber bülteninde manşete taşıdı.

06 Aralık 2022 Salı 12:00A+A-

“Daron Acemoğlu'nun Atatürk ve İnkılaplar hakkındaki sözleri CHP'yi karıştırdı” başlığıyla sunulan haberde “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanı Daron Acemoğlu'nun 'Dar Koridor' adlı kitabında Atatürk ve inkılaplarını eleştirdiği ortaya çıktı. CHP içerisinde Acemoğlu sözleri tartışmalara yol açtı.” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ programında ekonomi danışmanı olarak açıkladığı Daron Acemoğlu’nun geçmişinin CHP’lileri şaşırtmaya devam ettiği belirtilen haberde Acemoğlu’nun geçmişinde CHP’lileri şaşırtan hususların tam olarak neler olduğuna yer verilmedi.

Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanı Daron Acemoğlu

Daron Acemoğlu kitabında, "Latin alfabesine geçiş, kıyafet devrimi ve dini kurumların yeniden yapılandırılması gibi pek çok reform, topluma danışılmadan yapıldı ve zorla dayatıldı. Bu reformlara direnenler, örneğin Batı tarzı şapka yerine 'fes' takmakta ısrar edenler kovuşturmaya uğradı. Bazı durumlarda da infaz edildi" ifadelerini kullanmıştı.

Daron Acemoğlu'nun bu ifadeleri Yeni Şafak'ı da rahatsız etti mi bilmiyoruz ama Acemoğlu az bile söylemiş. Kemalist inkılaplara dair aktardıkları tamamen doğru. Yeni Şafak'ın dediği gibi bu ifadelerin CHP içinde bir tartışma oluşturup oluşturmadığını ve bir bedelinin olup olmayacağını bilmiyoruz ama Acemoğlu'nun bu ifadelerini "Doğru söze ne denir" atasözüyle karşılamak mümkündür.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum