1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. İngiltere'de Doğu Türkistan ile dayanışma eylemi
İngiltere'de Doğu Türkistan ile dayanışma eylemi

İngiltere'de Doğu Türkistan ile dayanışma eylemi

​​​​​​​Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yapılan zulmu telin etmek için 13 Kasım 2021 Cumartesi günü Londra ve Manchester şehirlerindeki Çin Konsolosluğu önünde binlerce insan Çin Komünist Hükümetini protesto etmek için buluştu.

21 Kasım 2021 Pazar 22:49A+A-

İslam'a ve müslümanlara savaş açan Çin Komünist Partisi

Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yapılan zulmu telin etmek için 13 Kasım 2021 Cumartesi günü Londra ve Manchester şehirlerindeki Çin Konsolosluğu önünde binlerce insan Çin Komünist Hükümetini protesto etmek için buluştu.

Doğu Türkistanlılar iki cumhuriyetin (1933'te kurulan Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti ve 1944'te kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyeti'nin) kuruluşunu ve şehitleri anarak İngiltere’deki Müslüman Örgütler Birliği olarak Uygurlara yapılan zulme dikkat çekmek için 5.000 kişi sokağa dökülerek Çin’i protesto etti.

Göstericilerin çoğunluğu, Çin'in Uygurlara yönelik "soykırımını" "Uygurlar için Ayağa Kalk" sloganıyla kitlesel gösterilerle protesto eden 50'den fazla Müslüman örgüt mensuplarından oluştuğu ifade ediliyor.

13 Kasım'da Londra'daki Çin Büyükelçiliği ve Manchester'daki Çin Konsolosluğu önünde gerçekleşen Çin zulmüne karşı Protestoda, göstericiler Çin'e devam eden Uygur katliamını sona erdirmesi çağrısında bulunuyor. Gösteri, başta İslam dünyası olmak üzere uluslararası toplumun dikkatini Uygur meselesine çekmeyi amaçlıyor.

Mitinge İngiltere'deki Müslümanlar Miras Merkezi, Al-Ansar Camii, Brakinel İslam Kültür Merkezi, Al-Marifa Vakfı, Norburi Müslüman Barış Merkezi, Doğu Londra Camii ve Londra Müslüman Merkezi, Greelington Müslüman Refah Derneği dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanından protestocular ve 50 den fazla örgüt katıldı ve Çin'in Uygurlara uyguladığı baskıya karşı "Uygurlara Özgürlük" gibi sloganlar atıldı.

Protestodan önce, "21. Yüzyılda İslam" adlı internet sitesi, "Uygurlar için ayağa kalkın!" adı altında çağrı ilan etmişti. Gösteriye katılan protestocular Ayyıldızlı Gök bayraklı tişörtler giymesiyle Londra sokakları özelliklede Çin elçilikleri Doğu Türkistan bayrağıyla doldu. Maviye büründü.

Çin Konsolosluğu önündeki protestoda Muhamemed Hijab tarafından yapılan konuşmanın videosu:

HABERE YORUM KAT