1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Independent: “Yeni Dışişleri Bakanımızdan Dolayı Gerçekten Üzgünüz”
Independent: “Yeni Dışişleri Bakanımızdan Dolayı Gerçekten Üzgünüz”

Independent: “Yeni Dışişleri Bakanımızdan Dolayı Gerçekten Üzgünüz”

Independent gazetesi, iktidardaki Muhafazakâr Parti’li Boris Johnson'ın “Dışişleri Bakanı” olarak atanmasından dolayı tüm dünyadan özür diledi.

14 Temmuz 2016 Perşembe 12:50A+A-

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Independent’ın çalışanları tarafından açık bir mektup kaleme alındı, mektuba gazetenin internet sitesinde yer verildi.

“Dünyanın geri kalanına bir mesaj: Yeni Dışişleri Bakanımızdan dolayı gerçekten üzgünüz” başlıklı mektupta, gazetenin çalışanları, Muhafazakâr Parti’li Boris Johnson'ın İngiltere’de “Dışişleri Bakanı” olarak atamasından dolayı “utanç” duyduklarını bildirdi.

Mektupta, Johnson'ın Birleşik Krallık halkı da dâhil dünya liderlerine dahi hakarette bulunduğu, yaptığı yurt dışı ziyaretlerinde de “uygun olmayan” açıklamalar ve davranışlarda bulunduğu hatırlatılarak, “Küresel sahnede, Birleşik Krallık'ın yüzü olarak Alexander Boris de Pfeffel Johnson ile uğraşacağınız gerçeğinden dolayı lütfen naçizane özürlerimizi kabûl ediniz.” ifadesi kullanıldı.

“En Azından Başbakanımız Değil”

Gazete çalışanları, Dışişleri Bakanlığı görevinin beraberinde getirdiği uzun uçuşlar, bitmeyen toplantılar ve Brüksel'i ziyaretler gibi yoğun ajandadan ötürü Johnson'ın görevinden “nefret etmesi” olasılığının, üzüntülerini hafifletecek tek teselli olduğunu belirterek, “Ancak bu durum, temelde Johnson'ı bizim kadar sizin de probleminiz yaptığımız gerçeğini değiştirmiyor. Bu nedenle, gerçekten ve yürekten üzgünüz. Bu durumu daha iyi yapacak, söyleyecek bir şeyimiz yok. En azından Johnson başbakanımız değil. Şimdilik.” denildi.

İngiltere’ye PKK Sempatizanı Dışişleri Bakanı

İngiltere’deki referandum sürecinde AB'den çıkılmasından yana kampanyanın önde gelen figürlerinden olan Muhafazakâr Parti’li Johnson, çarşamba günü görevine resmen başlayan yeni Başbakan Theresa May tarafından kabinede “Dışişleri Bakanı” olarak görevlendirildi.

Büyük Britanya’nın referandumda AB’den çıkma kararı almasının ardından Muhafazakâr Parti’li Başbakan David Cameron’un istifasıyla, yeni başbakan adayları arasında Johnson’ın ismi ön plana çıkmıştı. Ancak Johnson, Büyük Britanya’nın Avrupa Birliği’nden çıkmasını savunan Brexit kampanyasını birlikte yürüttüğü Michael Gove'un başbakanlık koltuğuna talip olduğunu açıklamasının ardından, Başbakanlık için adaylığını koymamıştı.

2008-2016 yıllarında başkent Londra'nın belediye başkanlığını yürüten Johnson, İngiltere menşeli ITV kanalına yaptığı açıklamada, “PKK'ya ve Peşmerge'ye çok fazla sempati duyuyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera, ITV, AFP, AA

HABERE YORUM KAT