1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İmran Han’dan Doğu Türkistan konusunda kaçamak açıklamalar!
İmran Han’dan Doğu Türkistan konusunda kaçamak açıklamalar!

İmran Han’dan Doğu Türkistan konusunda kaçamak açıklamalar!

İmran Han, Doğu Türkistan’da neler olduğunu bilmiyormuş!

22 Haziran 2021 Salı 16:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Pakistan Başbakanı İmran Han, Çin’in Doğu Türkistan’da gerçekleştirdiği etnik, dini ve kültürel soykırımı hakkında çok enteresan açıklamalar yaptı!

Doğu Türkistan’da hukuk ihlalleri yaşandığından emin olmadığını söyleyen İmran Han, Müslüman bir ülkenin Başbakanı olarak yaptığı açıklamalarla Çin’in siyasi ve ekonomik nüfuzunun ne kadar güçlü olduğu göstermiş oluyor.

İmran Han’dan muhafazakar bir siyasetçi olarak Çin Komünist Partisi’nin zulümlerini dillendirmesi beklenirken yapılan bu açıklama büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuş durumda.

İslamofobi ve Keşmir meselesi başta olmak üzere yapılan zulme açıktan karşı çıkan İmran Han’ın siyasi ve ekonomik problemler sebebiyle Doğu Türkistan konusunda aynı şekilde tavır almasını beklemek adil olmayabilir. Ancak bu durum yine de Doğu Türkistan’da yaşananlar hakkında şaibe oluşturacak tavır alışları haklı çıkartmaz!

İmran Han konu hakkında yaptığı “hukuk ihlallerinden emin değilim” açıklamasını da Çinli yetkililerin kendisine verdiği bilgilere dayandırarak söylüyor. Yani maktul hakkında bilgiyi katilden alan İmran Han bu şekilde bir hükme varıyor.

Yaptığı “Doğu Türkistan’da hukuk ihlalleri yaşandığından emin değilim” açıklaması ile önce kendini ardından da dünya kamuoyunu kandırabileceğini düşünen İmran Han, Doğu Türkistan konusunda Müslümanların hali pürmelalini de göstermiş oluyor!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum