1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. IMF'den Darbeci Sisi Yönetimine 12 Milyar Dolar Kredi
IMF'den Darbeci Sisi Yönetimine 12 Milyar Dolar Kredi

IMF'den Darbeci Sisi Yönetimine 12 Milyar Dolar Kredi

Uluslararası Para Fonu IMF darbeci Sisi yönetimine ile 12 milyar dolarlık kredi anlaşması yaptı. Körfez ülkeleri de üç yılda Sisi'ye 23 milyar dolar vermişti.

11 Ağustos 2016 Perşembe 17:17A+A-

Darbeci Sisi yönetimi ve Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin 12 milyar dolarlık kredi konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Başkent Kahire’de 2 haftadan beri darbeci Sisi yönetimi yetkilileriyle görüşmeler yapan IMF heyeti, cuntaya 12 milyar dolarlık kredi verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Darbeci Sisi yönetimine bağlı Mısır Merkez Bankası Başkanı Tarık Amir, yaptığı açıklamada, ülkenin yeni ekonomik programını IMF’nin finanse edeceğini belirtti.

Darbeci Sisi yönetimi, daha önce yeni ekonomik programın desteklenmesi için IMF’den 3 yıl içinde 12 milyar dolar kredi almak için görüşmelere başlanacağını duyurmuştu.

Mısırlı ekonomistlerin bir kısmı söz konusu kredi ve faizinin ülkenin borç yükünü daha artıracağını öngörürken, Darbeci Sisi yönetiminin maşası ekonomi uzmanları da kredinin Mısır ekonomisine güveni artıracağını ve yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini belirtiyor.

KÖRFEZ 23 MİLYAR DOLAR VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde darbeci Sisi yönetimine Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan'ın 23 milyar dolar bağış yaptığı ortaya çıkmıştı.

Sisi'ye BAE, Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten darbenin yapıldığı Temmuz 2013'ten bu yana 23 milyar dolar bağış yapıldığı belirtiliyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum