1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İlke siyaseti mi demiştiniz!
İlke siyaseti mi demiştiniz!

İlke siyaseti mi demiştiniz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Atatürk imzalı kalpak takarak kime ne mesaj vermek istiyor?

02 Nisan 2022 Cumartesi 19:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de siyaset bir türlü Kemalist teamüllerden kurtulamıyor. İktidar veya muhalif fark etmeksizin herkes kendisini Kemalizm’in sembolleriyle ifade etmeye çalışıyor. Bu ülkede otoriterleşme diye bir şey varsa en temelde bunun “tek adam” sistemine olan bağımlılıktan kaynaklandığı unutulmamalıdır.

Ahmet Davutoğlu sahip olduğu hassasiyetler sebebiyle sol-Kemalistlerin günahları kadar sevmedikleri bir isim bunu herkes biliyor. CHP ile aynı masada bir araya geldiğinde dahi CHP seçmeni partilerine Davutoğlu gibi isimlerle bir araya geldikleri için ateş püskürüyor!

Ahmet Davutoğlu ise en başından beri ilke ve değer merkezli siyasetin gerekliliğini vurguluyor. Söz ile ifade edildiğinde önemli olsa da uygulamaya geldiğinde başka bir tavra şahit olunduğunda ister istemez çelişik bir tutum ortaya konulmuş oluyor. Müslümanların ilkeleri onların zalimlerle bir araya gelmelerine engel olmalıdır zira!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin “Sokak Ekonomisi Sorunları ve Çözüm Yolları" isimli çalıştayında konuşma yaparken kendisine Atatürk imzalı bir kalpak hediye ediliyor. Bilindiği üzere özellikle yaşı ilerlemiş olan Kemalistler, Mustafa Kemal’in gençliğinde kullandığı kalpağı bir sembol olarak önemsiyorlar. Atatürk imzalı kalpağın denk düştüğü bir bağlam söz konusu. Ahmet Davutoğlu’nun bundan habersiz olması mümkün değil!

Vaziyet buyken Ahmet Davutoğlu'nun Atatürk imzalı kalpağı başına geçirip konuşmasına öyle devam etmesini izah etmek de mümkün değil! Karşıt kimliklere sığınarak siyaset üretmeye çalışmanın anlamı nedir? Bu kalpakla verilen fotoğraf ilkeli ve onurlu bir duruşla bağdaştırılamaz. Ramazan ayının şerefine de yakışmayan bu tarz tavır alışlardan tüm Müslümanların yüz çevirmesi için rabbimize dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden!

HABERE YORUM KAT

19 Yorum