1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İlay Aksoy’dan Suriyeliler için sıkıyönetim tedbirleri!
İlay Aksoy’dan Suriyeliler için sıkıyönetim tedbirleri!

İlay Aksoy’dan Suriyeliler için sıkıyönetim tedbirleri!

6’lı muhalefetin seçim komisyonu üyesi İlay Aksoy katil rejimin sözcülük vazifesini de üstlenmiş!

31 Aralık 2022 Cumartesi 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Özgür-Der’in normal şartlarda bugün gerçekleştirilecek olan mültecilerle dayanışma eylemi İstanbul İl Göç İdaresi Müdürü Bayram Yalınsu’nun daveti üzerine gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde yapılmamıştı. Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya sosyal medya hesabından “Suriyeli muhacirlerin sorunlarının çözümü noktasında yetkililerin samimi mesajları” üzerine eylemi gerçekleştirmekten vazgeçtiklerini ilan ederken “mağdur kardeşlerimizin sorunlarının takipçisi olmayı sürdüreceğiz” mesajıyla sürecin içinde aktif sorumluluk almaya devam edileceğini de ifade etmişti.

Bu noktaya kadar kendi olağanlığı içerisinde devam eden süreç altılı masadakilerin dahi tanımadığı Demokrat Parti’ye mensup olan İlay Aksoy isimli ırkçının sosyal medyadan yayımladığı “ferman” ile farklı bir boyuta evrildi.

Geçtiğimiz senelerde yine mültecilerle dayanışmak üzere bir araya gelen İslami STK’ların eylemini “Suriyeliler eylem yapıyor” yalanıyla provoke etmeye çalışanlar meydanda derslerini almışlardı. Şimdi ise kendilerince rol kapmak isteyen ırkçılar Türkiye’deki mültecilerin yaşam hakkını sınırlandırmak için fırsat kolluyorlar.

“Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı” olarak kendisini tanımlayan İlay Aksoy, “Türkiye, Suriye anlaşmasında samimi ise derhal- 1.Suriyelilerin ve STK’ların eylem yapmasını yasaklamalı” şeklinde başlayan bir paylaşım yapmış.

basliksiz-116.jpg

Katil Esed’in sözcülüğünü üstlendiği anlaşılan Aksoy’un yapmaya çalıştığı şey siyaset falan değil. Yalan ve dezenformasyon üzerine inşa edilmiş propaganda malzemelerinden ibaret olan söylemlerinin doğru düzgün alıcısı bile yok! İlay Aksoy haddi olmayan konulara girerek bataklığın içinde debelenmeye devam ediyor özetle.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum