1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidarın her icraatına karşı çıkan sol-Kemalistler ne hikmetse buna ses çıkartmıyor!
İktidarın her icraatına karşı çıkan sol-Kemalistler ne hikmetse buna ses çıkartmıyor!

İktidarın her icraatına karşı çıkan sol-Kemalistler ne hikmetse buna ses çıkartmıyor!

Zorunlu eğitim yaşının düşürülmesi Kemalistleri içten içe mutlu etti!

04 Kasım 2022 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak. 6 yaş ile sınırlı olan zorunlu eğitimin 5’e düşürülmesi ne anlama geliyor?

Mahmut Özer şuana kadar çizdiği tablo ile Ziya Selçuk döneminin enkazına göre olumlu bir gidişata işaret ediyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Özer’in “5 yaş zorunlu eğitim” konusunda yeterli hassasiyeti göstermediği anlaşılıyor.

Sorumuza tekrar dönecek olursak: 6 yaş ile sınırlı olan zorunlu eğitimin 5’e düşürülmesi ne anlama geliyor? Cevap basit, ailelerinin gözleri gibi baktıkları evlatlarının devlet tarafından belirlenmiş ve tamamıyla Kemalist teamüller üzerinden şekillenmiş bir müfredata teslim edilmeleri!

Kemalizm’in düşünmeyi imkansız hale getiren, mantık dışı, katı pozitivist eğitim anlayışı MEB müfredatının hala temelini teşkil ediyor. Hükümet bunu düzeltmek için doğru düzgün hiçbir adım atmadı. Özünde ise bu mesele birçok sorunun kökenini oluşturmakta.

Güzel bir adım olsa da seçmeli “Kur’an-ı Kerim” ve “siyer” dersi ile halledilemeyecek kadar büyük bir problemle karşı karşıya olduğumuz gerçeği hep göz ardı edildi. Şimdi atılan adım ise bu berbat, köhnemiş müfredatın 5 yaşından itibaren bütün topluma boca edilmesi anlamına geliyor!

İktidarın her icraatına karşı çıkan sol-Kemalistler ne hikmetse buna ses çıkartmıyor. Sol-Kemalistler muhafazakarların kendi elleriyle çocuklarını Kemalizm’e teslim ettiklerinin farkında oldukları için sessizce olan biteni seyrediyorlar… Sırf bu bile atılan adımın sakatlığını görmek için yeterli aslında!

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

9 Yorum